Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatba plná kotrmelců

3. 05. 2021 | Vaše příběhy

Naše svatba byla veselá a plná různých trapasů a nedopatření. Když jsem se vdávala, rozhodli se všichni, že oslava bude u nás doma. Rodiče měli velký dům se zahradou, bylo zde spousta místa a má maminka byla vyučená kuchařkou. S hostinou si s velkou pomocí tetiček, sousedek a známých hravě poradila.

 

Pozvali se muzikanti, zpívalo se, tancovalo a bylo nám všem veselo. Tchán tehdy trval na tom, že on bude mít sólo. Byl už trošku připitý. Tak jsme mu to umožnili. Stoupl si do čela stolu, kde byly na malém přistaveném stolečku vystaveny dorty a zákusky. Po jeho výstupu mělo dojít k rozkrojení svatebního dortu a rozdávání zákusků. Chvilku se tchán naparoval nad nadýchanými indiány, punčovými řezy a šlehačkovými roládami, z plna hrdla pěl, když najednou přestal a držel se za ústa.

 „Stlatil jsem žuby,“ řekl nakonec.

Do svého výstupu dal tolik energie, že v jednu chvíli svou protézu vyplivl. Nejdřív ji hledal sám, pak ale povolal ostatní. Všichni svatebčané včetně mého muže a mě coby nevěsty a ženicha museli na kolena. Hledali jsme pod stolem, pod židlemi, někdo aktivní se díval dokonce do kachlových kamen, která stála v rohu místnosti. Vše bylo marné, zuby se nenašly. Tchán se pomalu smiřoval s tím, že bude muset k zubaři. Hledání jsme nechali zhruba za tři čtvrtě hodiny. Za odměnu všem hledačům jsem se jala nože, že rozkrájím svůj svatební dort. Uprostřed šlehačky, u panáčků v podobě ženicha a nevěsty ležely tchánovy zuby. Ženich je měl u špiček bot a vypadlo to, jako by je dostal věnem. Díl s ženichem dostal potom tchán i s jeho protézou. Byl to pro něj nejsladší zákusek v životě. Ušetřil ho před návštěvou stomatologa a ještě druhé rozesmál.

Když jsme byli v nejlepším, přišla dolů babička. Ta odpočívala v pokoji v patře. Nejednou ale zavelela, že jí v televizi hraje Kristián. Tenkrát byla v rodině maximálně jedna televize, víc jich rodina neměla. Aby babička měla klid na film, všichni se najednou sebrali a opustili dům. Na zahradě bylo pořád krásně, vdávala jsem se na konci jara a venku bylo krásně teplo. A tak se zpívalo a tancovalo na zahradě.

Jakmile Kristián dořekl své: „Zavřete oči, odcházím,“ všichni se vrátili do domu a zábava pokračovala uvnitř. Babička byla spokojená, dokonce si také dala taneček s ženichem. Moc ráda na tu dobu vzpomínám.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Svatba plná kotrmelců:

Svatba plná kotrmelců
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vtipné
Obrázek uživatelky
profil
Hezky clanek,vtipny pribeh
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek a hezké vzpomínky na krásnou svatbu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles