Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Světový den bez tabáku 2013

31. 05. 2013 | Zajímavosti

Stejně jako v minulých letech, i letos si široká veřejnost připomene Světový den bez tabáku 2013. Světový den bez tabáku 2013 připadá na poslední květnový den, tedy 31.5. 2013, a Světová zdravotnická organizace ho každoročně vyhlašuje již od roku 1987.

Téma letošního Světového dne bez tabáku 2013 je: „Zakažte reklamu na tabákové výrobky, jejich propagaci a sponzorství“. Důraz celé kampaně Světového dne bez tabáku je kladen na zdravotní rizika spojená s kouřením a na propagaci účinné politiky spojené se snížením spotřeby tabáku. Je všeobecně dobře známo, že kouření je jednoznačně nejvýznamnější příčinou úmrtí a v celosvětovém měřítku je v současné době odpovědné za smrt každého desátého dospělého člověka. Na důsledky kouření umírá ročně téměř šest milionů lidí, a to včetně více než šesti set tisíc nekuřáků, kteří zemřou v důsledku pasivního kuřáctví. O významu prevence a kampaně vedoucí k omezení kouření pak jistě nemá smysl polemizovat...

Světový den bez tabáku 2013Tématem Světového dne bez tabáku 2013 pro letošní rok je tedy zastavení vlivu tabákového průmyslu. Světová zdravotnická organizace (WHO) přijala již v roce 2003 Rámcovou úmluvu o kontrole tabáku, ve které se všechny smluvní strany zavázaly zavést úplný zákaz reklamy na tabákové výrobky, jejich propagace a sponzorství do pěti let od nabytí platnosti této úmluvy. Podle statistik je tento zákaz jedním z nejefektivnějších způsobů, jak snížit poptávku po tabáku.

Zatímco stále více zemí tuto úmluvu začíná zcela naplňovat, tabákový průmysl se o to agresivněji pokouší snahu jednotlivých zemí oslabovat. Většině zemí dosud úplný zákaz reklamy na tabákové výrobky chybí.

Česká republika se nemá čím chlubit: podle nedávno zveřejněných výsledků mezinárodní studie WHO jsme například u třináctiletých dětí co do počtu kouření na nelichotivém 2. místě v Evropě. V patnácti letech kouří již dokonce 28% dívek a 22% chlapců!

U nás se ke kampani Světového dne bez tabáku 2013 připojují Zdravá města, obce a regiony - zaměřují se především na prevenci kouření u dětí a mladistvých, ale například i na osvětové akce a mediální kampaně pro širokou veřejnost. Světový den bez tabáku oslavíme 31.5. 2013.

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem to zkoušela jako 15letá,ale včas jsem s tím přestala ,moje děti taky nekouří a snad to z ošklivim i vnoučatům
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné!!Smajlík Já jsem nikdy nekouřila a jsem ráda, že před několika lety přestal kouřit i přítel. A nekouří ani syn ani snacha a zatím ani vnuci, i když staršímu už je 18.
Obrázek uživatelky
profil
..jsem odnaučená nekuračka, kouřit mě naučil bratr,abych na něj nežalovala, dnes je ze mě protivný nekuřák, který nesnáší kouř,. dusíme mě to, chlapy jsem vyhodila na balkon Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já v mládí kouřila..asi bych se měla stydět,ale už jsem dlouho nekuřačka a kouření, být s kuřákem v jedné místnosti mi vadí.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkjsem pro všemi desetiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles