Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemno

16. 05. 2010 | Vaše příběhy
Psal se rok 1968. Tenkrát mi bylo 11 let, vlastně ještě dítko. Měla jsem otce,  který v této době pracoval u vojska.  Byla jsem takové dítko zvědavé, a proto jsem hlavně kamarádila s různými babičkami. Ty věděly vše, co se v místě děje. A já byla vlastně taková malá drbna. S jednou takovou babičkou jsem chodila tajně do kostela.

Otec se to nesměl dozvědět, a tak jsem se učila i tajně Otčenáš na WC. Byla jsem z kostela nadšená. V té době nikdo netušil, co se stane. Bylo 19.8. 1968 a já se chystala  jít k milované babičce na návštěvu. Vyšla jsem před vchod našeho domu a něco mi říkalo: koukni se na oblohu. Zvedla jsem hlavu a tam jsem uviděla něco jako takový soudek. V tom soudku stála panna Marie - taková, jakou jsem znala z obrázku - krásná, dlouhé vlasy a nádherné šaty, které jí přesahovaly přes ten soudek.  Měla zvedlou ruku a jakoby hrozila prstem. Trvalo to snad jen 2-3 vteřiny, ale já byla z toho tak vedle, že jsem utíkala k babičce, abych ji ten úkaz vybarvila. Po odvyprávěni mého zážitku babička vykřikla: na naší zem příjde pohroma! Vůbec jsem nechápala, co se to vlastně má stát......21.8. 1968 ráno jsme slyšeli v rádiu, že naši republiku okupovaly ruská vojska. My děti jsme to měly jako dobrodružství. Viděly jsme tanky a vojáky a to bylo něco!           

Celá léta jsem můj  úkaz tajila a nikdy jsem se nikomu o tom nezmínila. Až jsem se vdala a má tchýně byla věřicí. Jednou jsem jí o tom řekla a ona se mi nesmála, ale vysvětovala mi, že nějak tak se zjevila i ve Francii panna Marie malému děvčátku. Já sama dodnes nechápu, že právě mě se něco takového přihodilo, a to nejsem křtěná a již nechodím do kostela. Asi mi chybí ta moje milovaná babička, která mi dokázala vše vysvětlit. Nikdy však na tento úkaz nezapomenu a možná si bude někdo myslet, že jsem snad praštěná - ale já vím, co jsem viděla.
                                                                                                         
Manon1957 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsano,krásný příběh s bohužel osudovým koncem pro svobodu a demokracii čechůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
také ti věřím - je to tajemné.Mně se nikdy nic nezjevilo, ale pamatuju si (jsme stejně staré), že tu noc na 21. se mi zdálo o válce a když jsem ráno vstala a viděla maminku plakat u rádia, tak jsem se fakt bála, že je válka. Taky na to do smrti nezapomenu.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh, já ti věřím, já měla také zjevení, mého manžela po jeho smrti, bylo to ve dne, taky mne varoval..díky za krásný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběh...panna Marie se zjevila sv. Bernadetě Soubirousové...a její tělo je vystaveno v klášterní kapli v Nevers,ve skleněné rakvi stále neporušené..
Obrázek uživatelky
profil
Pokud by Vás o tomto tématu zajímalo něco více, je u nás k dostání např. zajímavá knížka s názvem Zjevení Matky Boží v Turzovce, ve které jsou popsaná podobná setkání u nás i ve světě.

Chození do kostela nebo to, zda věříme či nevěříme není pro tohle podstatné ani důležité. Smajlík

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles