MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajemný mnich

26. 10. 2012 | Vaše příběhy

Před několika lety jsem byla nucena podrobit se operaci na stomatologické klinice v Praze na Karlově náměstí. Zákroku jsem se nebála, věděla jsem, že budu v celkové narkóze a ani z pooperačního léčení jsem neměla strach.

Stomatologické lůžkové oddělení není velké, je to vlastně jedna dlouhá chodba. Na začátku za schodištěm jsou toalety a sprchy, pak je jeden pánský pokoj a dva dámské a na konci chodby je sesterna a ordinace. Budova je zřejmě velmi stará, pokoje jsou hodně velké, minimálně pro 8 pacientů, dlouhé chodby mají vysokánské klenuté stropy a obrovská gotická okna. Operace byla naplánována na 1. listopad, nástup jsem tedy měla o den dříve. Ani jsem si neuvědomila, že je to poslední říjnový den, den známý jako Halloween.

Tajemný mnichPředoperační vyšetření byla bez problému, pan primář mě ujistil, že zákrok není nikterak složitý, sestřičky byly příjemné a ochotné a spolupacientky milé. Den jsem tedy prožila celkem v pohodě, večer jsem se ještě navečeřela a šly jsme spát, chvilku jsme si ještě s pacientkami povídaly, zmínily jsme i Halloween, a pak už jsem usnula.

Probudilo mě nutkání odskočit si na toaletu, potichu jsem ještě rozespalá na sebe hodila župan a vyšla na chodbu. Ta tonula ve tmě, jen na konci bylo vidět trochu světla ze sesterny. Venku svítil měsíc a probleskoval skrz velká okna, bylo i hodně větrno, okenice pod poryvy větru skřípaly. Vydala jsem se na opačnou stranu od sesterny k toaletám, tam byla tma jako v pytli. Čím víc jsem se k nim blížila, tím více jsem si začala uvědomovat, že tam u toalet vidím obrys postavy. Co by tam kdo dělal? Třeba je taky ještě někdo na toaletě a čeká na něho? Postava se ani nepohnula, ale musela mě vidět. Šla jsem čím dál tím pomaleji. Nevím, proč jsem si v té chvíli zrovna vzpomněla na ten starý film, snad proto, že chodba s klenbou a okna připomínala klášter, možná v tom hrál úlohu i fakt, že byl ještě stále Halloween a bylo zrovna kolem půlnoci, prostě moje fantazie zafungovala a já jsem si vsugerovala, že tam, stejně jako v tom filmu, u toalet stojí tajemný mnich, který vraždí mladé dívky, co se toulají v noci po klášteře, v mém případě po zubní klinice. Měla jsem sto chutí obrátit se a prchnout zpět do pokoje, ale na toaletu jsem potřebovala. Udělala jsem ještě dva tři neohrožené kroky a ... málem jsem se nahlas rozesmála, u toalet byl postavený věšák a na něm pláště a nějaká deka, hra stínů a měsíčního světla si pak pohrála s mojí fantazií a tajemný mnich byl na světě. Na toaletě jsem porozsvěcela všechno, co šlo, ulevila si a pelášila zpět na pokoj, ani jsem se neohlédla. Co kdyby tam byl zase tajemný mnich.

Ráno jsem všechno vyprávěla pacientkám i sestřičce, ta se tak smála, že mi nebyla schopná ani dát injekci. U nich na klinice je prý zvyklá, že se pacienti hodně bojí, ale já jsem byla první, koho strašil tajemný mnich.


Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já bych se asi vrátila pro sestřičkuSmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh, skvěle napsaný SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané a připomnělo mi to moje 4 oční operace ve stejné budově a na stejném poschodí,protože pacienti po stomatologických operacích leželi na očním a celá budova je fakt dost ponurá,zvlášť v noci
Obrázek uživatelky
profil
Krásne napísané.
Si hrdina, že napriek veľkému strachu si sa nepoč..... na tej tmavej chodbe.
Skrátka telesné potreby sú u teba silnejšie ako strach.
Obrázek uživatelky
profil
moc hezké čteníčkoSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles