Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tak to vidím já, nový dokumentární cyklus ČT

19. 03. 2009 | Televizní tipy

Premiéra: 18. 3. 2009

 

Na nový cyklus dokumentů ČT pro děti s názvem Tak to vidím já se můžete těšit od 18. března každou středu od 16:15 hod na programu ČT1. V sedmi dílech vám sedm hrdinů představí svůj zpočátku smutný příběh od začátku až do šťastného konce.

 

Od Jáchyma po Lucii aneb o čem to bude

 

Jáchym - 18. 3.  ČT1  16:15

 

Na začátku prázdnin v roce 2005 vběhnul školák Jáchym Rejžek pod auto. Přes měsíc byl v bezvědomí. Přestal mluvit. Postupně se rozmluvil, vrátila se mu paměť. Prodělal řadu operací a dodnes má následky. Po návratu mezi spolužáky ho čekal šok. Začala šikana. Příběh psychické šikany, manipulace dětským kolektivem i zápasem o návrat k plnohodnotnému životu.

 

Repríza: čtvrtek 19. 3. na ČT2 od 14:15 hod.

 

Tak to vidím jáMichaela a Liliana - 25. 3.  ČT1  16:15   

 

Devítiletá Michaela žije společně se svými šesti sourozenci v SOS dětské vesničce Brně–Medlánkách. Jejich adoptivní mamince se podařilo postupně je získat do pěstounské péče z různých zařízení, kde byly rozmístěny. Před několika lety došlo k dramatické události, s jejímiž následky se především Michala vyrovnává dodnes. Její biologická maminka nechala děti o samotě. Hrály si se zápalkami. Došlo k požáru, ze kterého Michaela vyvázla nejhůře. Celý následující rok strávila v nemocnici, kde bojovala o život. Příběh o houževnatosti a chuti žít zároveň vypráví i její mladší sestra Liliana.

 

Repríza: na čtvrtek 26. 3. na ČT2 od 14:10 hod.

 

Filip - 1. 4.  ČT1  16:15   

 

Osmiletý Filip Horváth žije se svou rodinou v pavlačovém domě v brněnské ulici Bratislavská. Má starší sestru a tři mladší sourozence. V rodině se hovoří výhradě romsky. Přibližně dva roky Filip navštěvuje Muzeum romské kultury, které nabízí místním dětem doučování. S jeho pomocí se mu daří dosahovat ve škole velmi dobrých výsledků. Někteří starší příslušníci rodiny neumějí číst nebo jen velmi málo. Filip se rozhodl, že svým dětem pohádky bude umět číst. Pod vedením pracovníků Muzea romské kultury udělal neuvěřitelné pokroky.

 

Repríza: ve čtvrtek 2. 4. na ČT2 od 15:00 hod.

 

Stázka  - 8. 4.    

 

Nevidomá Stázka Bendová je takový malý zvědavý neposeda. Miluje objevovat neznámé. Chce vyzkoušet všechno, co se dá. Ráda jezdí na kole, lyžuje, hraje na flétnu a dokonce i leze po skalách. Nedávno začala chodit do první třídy.

 

Tak to vidím jáJája  - 15. 4.    

 

Život osmiletého Jáji Pingitzera, skejťáka, sprejera a rapera z Českého Krumlova není naplněn obdivem k všudypřítomným památkám. Naopak, jako by je ani nevnímal. Kodrcá se na svém skejťáckém prkénku městem, vykřikuje raperské songy, zpovídá se ze svých prvních lásek a sprejem vymaluje celou svou rodinu. Nechce jen obdivovat cizí minulost, chce si  vytvořit svou vlastní…

 

Káťa  - 22. 4. 

 

Třináctiletá Jekatěrina pochází z ruského Kursku. V českém prostředí žije teprve půl roku. Příčinou přestěhování do Prahy byl sňatek její maminky s Rusem, který žije v ČR již delší dobu. Přišla tak o všechny své kamarády. Káťa je citlivá dívka se snovým, ale aktivním přístupem k životu. Díky němu se jí i přes počáteční potíže daří zvládat bouřlivé změny provázející kulturní asimilaci. Nachází nová přátelství. Věnuje se opět naplno výtvarnému i dramatickému umění, pro která má umělecké nadání.

 

Lucie  - 29. 4. 

 

Život „malé kouzelnice“ Lucie se trochu vymyká tomu běžnému, na který jsou jiné děti zvyklé. Její tatínek je profesionální kouzelník. Lucie tak od malinka vnímá tátovo a mámino zvláštní zaměstnání a svět s tím spojený. Pozve si domů dvě kamarádky a prozradí jim nejen kouzla, ale také něco o sobě.

 

Autorkou námětu a dramaturgyní cyklu je Monika Rychlíková, vedoucí výroby Dagmar Juráková. Dokumentární cyklus Tak to vidím já vznikl v Centru tvorby pro děti a mládež.

 

Zdroj: Česká televize

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !