MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tak trochu jiné dětské hřiště

27. 10. 2012 | Výchova

Dětské hřiště, to je místo, které děti milují. Dětská hřiště mohou být různá. Některá jsou určena větším dětem, jiná menším. Podle toho také vypadají prvky (hračky), které na nich najdeme. Mohou to být různá houpadla, která mohou připomínat houpacího koně nebo jiná zvířátka. Houpadla jsou určena malým dětem. Často jsou na dětském hřišti houpačky, na nichž se mohou houpat menší i větší děti. Na správném dětském hřišti také nechybí skluzavky, pískoviště, šplhací stěny, lanovky a tak podobně. Mnozí rodiče při pohledu na současná moderní dětská hřiště jistě litují, že už nejsou dětmi.

Tento článek je ale o tak trochu jiném dětském hřišti – dětském dopravním hřišti. Jedná se o netradiční dětské hřiště, kde se toho mohou děti hodně naučit.

dopravní hřištěNa dětském dopravním hřišti najdeme „silnici“ a vodorovné i svislé dopravní značky. Dokonce nechybí ani světelné semafory. Účelem dětského dopravního hřiště je naučit děti bezpečně se pohybovat na silnicích. Statistiky jsou bohužel kruté a právě na konci a na začátku školního roku jsou děti často oběťmi dopravních nehod. Mnoho rodičů dětem vysvětluje, že si mají dávat na silnicích pozor. Mají se při přecházení silnice vždy dobře rozhlédnout, zda se neblíží auto, stát, když se na semaforu rozsvítí červená a tak podobně. Dětem ale někdy nestačí vše dobře vysvětlit, děti si musí různé dopravní situace vyzkoušet. Jedině na dopravním dětském hřišti si můžete ověřit, zda dítě vše dobře pochopilo a dokáže aplikovat. Ke hře na dopravním hřišti toho mnoho nepotřebujete. Stačí třeba kolo a helma (případně další chrániče atd.). Můžete si vzít i svačinu a pití. Děti se mohou učit (alespoň základní) dopravní značky a pravidla už od útlého věku. Mohou se učit a zároveň bavit. Například si mohou zahrát pexeso s dopravními značkami nebo si vybarvit „dopravní“ omalovánku.

Škola je místem, kde se děti naučí číst, psát, počítat. Naučí se básničku, násobilku a tak dále, naučit děti silniční bezpečnosti musí především rodiče. Dětské dopravní hřiště je pro takové učení (a zábavu) ideální.


Emko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Když byli naši kluci malí, pravidelně jsem je brala na dětské hřiště - už "od tříkolek". Vždycky jsem jim vysvětlovala, jak se mají chovat nejen na silnicích, ale i v jejich blízkosti (na zastávkách ap.). Bohužel moc rodičů si s tím asi opravdu hlavu neláme - např. náš syn je výjimka v tom smyslu, že zná pravidla silničního provozu nebo značky. Jeho spolužáci na křižovatkách na kole tak zmatkují, že nechápu, jak je rodiče můžou pustit samotné Smajlík Jak chtějí za pár let dělat třeba řidičák?!
Obrázek uživatelky
profil
Pro děti je to zábavné,taky jsem tím ve škole prošla SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dopravní výchova je povinnou součástí školních vzdělávacích plánů pro základní i mateřské školy. Většina škol k ní mj. dopravní hřiště využívá. Existují i tzv. mobilní dopravní hřiště - sestava dopravního značení, která se dá použít např. v tělocvičně.
Obrázek uživatelky
profil
ZA MÝCH DĚTSKÝCH LET SE SOUTĚŽILO NA TĚCHTO HŘIŠTÍCHSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
u nás dopravní hřiště jsou,ale většinou zejí prázdnotou..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles