8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Taneční kotrmelce

27. 12. 2014 | Vaše příběhy

Na svou první vesnickou tancovačku jsem se moc těšila. Do společnosti mě coby garde dáma uvedla moje maminka. Nejdříve jsem jen seděla a pozorovala „cvrkot“, pak se osmělila jít tančit se sousedy nebo spolužáky. Koncem roku jsem už vyrážela na zábavu sama vždy v doprovodu nějaké kamarádky.

Nejraději jsem chodila s Haničkou, kamarádily jsme spolu od dětství, seděly ve škole vedle sebe na základce i na střední. Ji však maminka nechtěla na zábavy pouštět, a když pustila, tak se sáhodlouhým proslovem, co smíme, co nesmíme a kdy se vrátit domů.

Nakonec jsem na její mamce vyškemrala povolení jít na zábavu! To bylo radosti a shánění. Od spolužačky jsme si půjčily na tu příležitost dlouhé maxi šaty, ve kterých jsme se nejdříve vyfotily, abychom měly na tu grandiózní akci památku.

Jelikož kulturák nebyl daleko, šly jsme rovnou v šatech, jen jsme si na ně přehodily lehký kabátek. Akorát boty jsme si přezuly až na místě, hlavně kvůli mým vysokým „šteklům“. Nepřemýšlely jsme o tom, že naše maxi není zrovna vhodnou délkou na valčíky, polky a půlnoční čardáše. Ostatně o půlnoci jsem měla přivést Haničku domů. To byla podmínka její mámy.

taneční kotrmelceVečer se vyvíjel velmi zdárně, známí nám drželi místo, pochválili šatičky a hned nás zvali do kola. Já byla v sedmém nebi, připadala jsem si jako Popelka na plese. Jen ten princ se nějak nekonal. Čas velmi rychle kvapil, a když kolem půlnoci vyhlásili dámskou volenku, spěchala jsem pro Adama. Netušila jsem, že už má dost upito a že se při poslední polce vyvrátil do bubnů. Na vše jsem přišla až záhy. Vymetal se mnou parket, a když jsme proplouvali kolem muzikantů, jako naschvál mi ujela noha, zásluhou vysokého podpatku a já udělala parádní roznožku a zůstala sedět i s Adamem na zemi.

Naštěstí to kolem nás kolotalo, takže si našeho pádu moc lidí nevšimlo. Co bylo horší, při té nehodě se mi půjčené šaty roztrhly až k pasu a v kotníku mě podivně píchalo a také mi upadl mi podpatek.

Ihned jsem usedla a kamarádka mi zašla „vydyndat“ od hasiče-pořadatele z lékárničky  „zicherhajcku“. Šaty jsem zapla, ale tancovat jsem už nešla, protože noha pořád pobolívala. Hanička si dala ještě 2 kola a šly jsme domů. Tedy, spíše se ploužily.

Když jsme potichoučku před 1 hodinou ranní vešly do chodby Hančina domu, náhle se rozsvítilo. Na chodbě stála statná postava kamarádky maminky, měla ruce v bok a užasle hleděla na mé rozervané šaty a zkroucenou nohu v botě bez podpatku!

Jen ukázala prstem na to nebohé děvče a zavelela: Domů, no počkej na ten mazec. Instinktivně jsem cukla, aby mi náhodou jednu neuštědřila a rychle se odbelhala domů.

Ráno jsem se na nohu už nepostavila a musela jet na pohotovost, poněvadž byla neděle. Malá kůstka v nártu byla zlomená, dostala jsem sádru a na pár týdnů od zábav „utrum“. Moje maminka byla naštěstí tolerantní, vyslechla můj srdceryvný příběh a šaty od kamarádky krásně opravila, aby nic nepoznala. Švec si vzal do parády moje boty a do 2 měsíců byl taneční parket zase „můj“. Měla jsem slušivé mini, boty na přijatelnější „podsadě“ a u našeho stolu trůnila na čestném místě maminka kamarádky Haničky i s tou mojí a rozebíraly garderoby přítomných žen a dívek...

PS: Na fotce jsem s Haničkou dnes. Po 40 letech.


Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Taneční kotrmelce:

Taneční kotrmelce
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky obdivuji že vám to přátelství vydrželo.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na článku se mi nejvíc líbí, že vám vydrželo přátelství. Smajlík
Je mi jasné, že ta historka začala být vtipná až po letech. Když se to dělo, asi vám bylo spíše ouvej.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles