Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Testování

20. 04. 2021 | Vaše příběhy

Byla jsem, tak jako každý týden, na testování antigenním testem na přítomnost antigenu viru SARS-Cov-2, na které mě vyslala firma, ve které pracuji. Dostali jsme sice, obdobně jako jiné firmy, testy přímo od vlády, abychom se otestovali sami. V doporučení bylo, aby jeden ze zaměstnanců, který nemoc nejlépe měl, testoval ty ostatní. I rukavice mu k testům přibalili! Kdo by se toho ale ujal, uznejte sami? Nikdo z nás nemá zdravotnické vzdělání. Copak si někdo vezme na svědomí strkání špejle hluboko do nosu druhým? A co se stane, když ten chudák přivodí druhému chudákovi zdravotní újmu? Co bude dál?


Firma mého přítele to vyřešila tak, že se každý testuje sám osobně. Je samozřejmé, že si onu tyčku nikdy nestrčí až tam, kam má ve skutečnosti dorazit.

Naše firma se vydala jinou cestou. A proto náš pan ředitel dohodl testování v nemocnici. Od té doby chodíme tam. Ve stejné nemocnici se také testuje veřejnost. Pro tu jsou ale zvlášť vyhrazeny dva dny v týdnu, pondělky a úterky. Ve zbylých dnech nemocnice poskytuje testování firmám, které to s ní dohodly. Tak, jako právě dnes, ve středu, kdy byla po týdnu řada opět na mně.

Vešla jsem do čekárny. Bylo tu jen pár lidí. Někteří ještě čekali na stěr, jiní už na výsledek. Sestřička právě hovořila s nějakým mužem.

„Víte, já potřebuji test.“

„Vy jste vyslaný firmou?“

„Kdepak. Já chci za maminkou do domova důchodců. Jsou Velikonoce, maminka má ještě k tomu narozeniny. Tak jí chci popřát. A nechtějí mě tam pustit, dokud nebudu mít test.“

Tak přijďte v pondělí. Počkat, vlastně v pondělí ne, to tu nejsme, jsou Velikonoce,“ řekla sestra.   

„V úterý musíte přijít!“

„Ale já tam chci jít v sobotu. Nebo v neděli. Jinak jsem celé dny v práci.“

„A vás v zaměstnání netestují?“ zajímala se sestra.

„Kdepak. My jsme tam jen dva,“ řekl muž. 

„Musíte přijít v úterý.“

Debata se chvilku táhla, až nakonec sestřička povolila. Nejspíš má také maminku. Vzala si kartičku pojišťovny a nařídila muži, aby čekal. Nejdřív jsme šli my, objednaní, z firem, co je sem vyslaly.

Když jsem přišla na řadu, dvě sestry mezi sebou vedly debatu. Jedna z nich byla tou, která se nad mužem slitovala. Ta druhá jí za to vyčinila: „Víš přece, že nesmíme v naší nemocnici testovat lidi, kteří jdou na návštěvu do jiných zdravotnických a sociálních zařízení, než je naše.“

„Ale ten pán jde za maminkou, která má narozeniny. Než se dočká testování pro veřejnost, tak bude po svátcích. A víš, jak té paní bude? Jediné dny, kdy za ní její syn může, a ona bude sama. Na svátky a na vlastní narozeniny!“

Druhá sestra té první ještě vysvětlovala, že pokud jí to nadřízení neuznají, bude testy hradit ona sama. Ta hodná sestřička si z té zlé, tak jsem si je osobně pojmenovala, nic nedělala. Nakonec nadřízeným sama zavolala a poprosila o svolení.

Vše dobře dopadlo. Pán byl otestován, negativní, a mohl za svou maminkou. Donese jí kytku přesně na její narozeniny, a ještě s ní oslaví svátky jara. Musí to být strašné být v této době zavřený mezi jinými, stejně nešťastnými a letitými lidmi v budově, která nikdy nebude jako vlastní domov, a vědět, že jsem tu napořád, a přitom toužebně čekat na své příbuzné a doufat, že si vzpomenou a personál je ke mně pustí. Každá návštěva, o to víc vlastní dítě, musí na tvářích těchto lidí vykouzlit skutečně zářivý a upřímný úsměv.

 Byla jsem upřímně za pána i jeho maminku ráda.



Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Testování:

Testování
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky doufám, že snad po očkování bude chvíle bez testů
Obrázek uživatelky
profil
já už toto prožívám přes rok. Střídavě návštěvy povoleny na objednání, návštěvy zakázány úplně. Kolem vánoc se dělaly testy přímo v domově, tak jsem jich několik absolvovala, pak návštěvy zase zatrhli. Zatím jezdím za maminkou tak, že s ním mluvím pod oknem telefonem. Brzo už budu mít očkování, tak snad to bude lepší. Nebaví mě to objednávání. Testujeme se i v práci , ale bez dokladu.
Obrázek uživatelky
profil
My máme v práci samotesty. Nemusí se dělat výtěr až z nosohltanu, stačí z nosu. Každý si udělá test sám. Pak vypisujeme čestné prohlášení, že jsme negativní.
Snažím se test vždy provést poctivě a můžu jedině doufat, že ostatní to dělají taky a nelžou.
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný příběhSmajlík Dobří lidé se ještě mezi námi najdou Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles