MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pálení žáhy? Problémy s trávením?

7. 06. 2016 | Nemoci
Hektická doba, nepravidelné stravování a stres. Jste v podobné situaci? I tyto okolnosti přispívají k problémům s trávením a nepříjemnostem v podobě pálení žáhy, které znepříjemňují náš život. Oba příznaky spolu mohou úzce souviset a mít stejný původ – zvýšenou hladinu žaludeční kyseliny v žaludku. Pokud symptomy přetrvávají i poté, co jste změnili své stravovací návyky a odbourali stres, existuje způsob, který řeší obojí – pálení žáhy i problémy se zažíváním. Novinka na trhu poskytující dvojí úlevu od pálení žáhy a zažívacích obtíží vyřeší nepříjemné symptomy a vy si můžete opět užívat svůj život naplno.

Nadbytečná žaludeční kyselina nám dokáže způsobit velké nepříjemnosti, zejména pokud se dostane na místa, kde nemá co dělat. Právě tak vzniká nepříjemné pálení žáhy. To nás trápí, když se obsah žaludku včetně žaludeční kyseliny dostane zpět do jícnu (což se nazývá gastroezofageální reflux). Jelikož jícen není stavěný na to, aby vydržel účinek kyseliny, dochází k bolesti v oblasti hrudní kosti, nepříjemné kyselé chuti v ústech, někdy může dojít i k chronickému suchému kašli, obzvlášť v noci. Podle výzkumu trpí pálením žáhy alespoň jednou týdně každý pátý člověk.

pálení žáhyPálení žáhy je spojováno s jedním konkrétním symptomem, zatímco nadbytečné množství žaludeční kyseliny s sebou nese celou řadu dalších příznaků. Zde mluvíme o příznacích, jako je bolest v dolní části hrudníku a břicha či nadýmání. Tyto potíže se mohou objevit jednotlivě, ale také současně. Za těmito problémy je také mnohdy nadbytek žaludeční kyseliny, která dráždí:

1. jícen v případě refluxu, když žaludeční kyselina proudí zpět nahoru,

2. žaludeční sliznici, která je sice odolná vůči působení kyseliny, ale její nadměrné množství může způsobit problém,

3. horní část tenkého střeva, známou jako dvanáctník.


Mírné až středně silné symptomy způsobené uvolněním nadměrného množství žaludeční kyseliny dokážeme léčit účinnými látkami s různým efektem. Jedna z nich vytváří ochrannou bariéru nad obsahem žaludku, čímž zabraňuje pronikání kyseliny směrem nahoru ze žaludku, jiné neutralizují kyselý obsah žaludku.

Většina dostupných léčiv bojuje s nadbytečnou žaludeční kyselinou jen je
dním ze zmíněných způsobů. Lidé si často pletou pálení žáhy s komplexními zažívacími potížemi.

Pokud se pálení objeví poprvé nebo pokud trvá krátce nebo jeho frekvence není častá, je možné jako první pomoc použít samoléčbu.

Pacient, který trpí známým onemocněním, například refluxní nebo vředovou chorobou či zvýšenou produkcí žaludeční kyseliny z jiných příčin, a zná jeho projevy, může v případě, že léčba zabírá, použít samoléčbu i na delší období, ale maximálně po dobu jednoho až dvou týdnů. V případě dlouhotrvajících potíží je však vhodné vyhledat lékaře.

Volně prodejné léky může užívat pacient podle potřeby. Ale pokud se bolest zhoršuje při pohybu, dýchání nebo fyzické námaze a uvedená léčba na první pokus potíže alespoň nezmírní, měl by navštívit lékaře.

Zdroj, foto: Gaviscon Duo Efekt


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !