Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trápí vás v zimě rychle se mastící vlasy? Máme řešení!

5. 01. 2018 | Péče o vlasy
Rychle se mastící vlasy jsou problémem nejednoho z nás. A v zimě to platí dvojnásob. Lopotit se každé ráno s fénem a tisícem přípravků není však nezbytné. Nalezněte příčinu vašeho problému a řekněte mastným vlasům navždy sbohem.

Příčiny mastných vlasů


Příčin rychle se mastících vlasů může být hned několik. Někteří je bohužel dostali do vínku, u některých hraje roli hormonální nerovnováha, neustále sahání si do vlasů, časté kartáčování, ale i nekvalitní životní styl.  Právě vlasy jsou totiž odrazem naší celkové psychické, ale i fyzické kondice. Průzkumy ukazují, že mastné vlasy trápí zhruba 30 % obyvatel. Daleko větší problémem je poté vypadávání vlasů. Na vše ale existuje lék. Abychom však věděli, jaký lék použít, musíme dokázat určit příčinu.


Víte-li například, že vaším problémem je neustálé upravování vlasů rukama či nekvalitně složený jídelníček, nejprve se pokuste tyto překážky v cestě za oslnivou hřívou eliminovat. Na mastnou vlasovou pokožku je přesto třeba nahlížet jako na komplexní problém, který souvisí nejen s vnitřkem, ale též s péčí, kterou vlasům dopřáváte. O mastných vlasech bylo ze zoufalství napsáno již mnoho. Zdaleka ani polovina však nemá s fakty nic společného.

Dodržujte následující pravidla


Vyhněte se jakémukoli dráždění pokožky hlavy. Trápí-li vás mastné vlasy, jakékoli přehnané kartáčování, drbání či masírování nepřichází v úvahu. Minimalizujte taktéž časté nošení pokrývek hlavy, které vlasovou pokožku akorát zapařují a celý proces se tak urychluje. Vlasy si umývejte spíše chladnější vodou a při vymývání šamponu buďte pečliví. I ten nejšetrnější přípravek na vlasy totiž může udělat pořádnou paseku, necháte-li ho na vlasech déle, než je zamýšleno. S tím souvisí i aplikace regeneračních přípravků. Je přirozené, že si vlasy myjete častěji, než ostatní. Právě proto je však nutné vlasům vrátit hydrataci a pečovat o jejich pružnost a lesk. Regenerační přípravky a různé balzámy a kondicionéry však nikdy nenanášejte ke kořínku vlasů. Balzámu stačí vždy trochu a aplikujte jej do konečků vlasů, masky jakbysmet. Přestože je fakt, že tyto přípravky jsou šetrné, pokožku hlavy by mohly zbytečně dráždit.

Používejte kvalitní kosmetiku


Vlasovou kosmetiku vybírejte s nebývalou péčí. Velice rozšířenou radou i mezi profesionály je na mastné vlasy používat obyčejný kopřivový šampon. Přestože jeho krátkodobé používání může na mastné vlasy působit blahodárně, vždy je potřeba ho po krátké době vyměnit a vrátit se k profesionálním a kvalitním přípravkům na vlasy.

Vlasovou kosmetiku bychom měli používat takovou, která vlasy a vlasovou pokožku jemně čistí, nezatěžuje a dodává vlasům cenné proteiny. Vždy je však nutné reagovat na naše vlastní potřeby. Může se stát, že někomu začne určitá vlasová kosmetika nevyhovovat. V takovém případě je dobré se poradit s kadeřnicí, která by měla vědět nejlépe, co na který typ vlasů pomáhá nejlépe.

 
Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ďakujem za perfektné rady.Výborný článok.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles