Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tvoříme fotoalba

19. 07. 2011 | Vyrob si sama

Populární technika zpracování fotoalb se nazývá scrapbook. Je to složenina ze slova scrap – ústřižek, zbytek například papíru a book – kniha. Scrapbooking je pak proces tvoření těchto fotoalb, kde základem je album různého formátu a provedení, do kterého se lepí fotografie a věci, které mají vzpomínkový charakter, jako například vstupenky, pohlednice, nakreslené obrázky apod.


Tuto techniku si zjednodušeně můžete představit jako koláže, na jejichž zdobení můžete použít v podstatě cokoli, co se do alba vejde. Vytvoříte si jedinečné, originálně uchované vzpomínky na důležité dny vašeho života a rádi se k fotoalbům budete vracet a prohlížet si je.


scrapbookV dnešní době digitální fotografie má každý z nás velké množství fotografií, které jsou ale nedobytně uložené v počítači a pokud se chcete návštěvě pochlubit tím, co jste vyfotili, tak doslova nemáte nic v ruce. A na to je scrapbook ideální.


Pokud jsme se rozhodli pro výrobu a tvoření, potřebujete jako základ album. V prodeji je nepřeberné množství různých typů, které bychom zjednodušeně mohli rozdělit do dvou kategorií a to album s vnitřními kapsami, kde je vaše stránka chráněná průhlednou fólií nebo kartónová alba rozličných tvarů a velikostí.


Základem pro výrobu jsou scrapbookové papíry, které jsou acid a lignin free, což znamená, že vaše fotografie budou zachovány i pro příští generace a neznehodnotí se. Papíry mají zaručenou archivální kvalitu a jsou různé gramáže. Od papírů po čtvrtky. Základní a největší rozměr je 30x30 cm (12x12 palců). Dají se koupit i další velikosti ve čtvercovém nebo obdélníkovém formátu.


scrapbookMáme album, fotografie, papíry a můžeme si vybrat z obrovské škály doplňků, jako jsou stuhy, hřebíčky, průchodky, výseky, kartičky, visačky apod. Abychom mohli album vytvořit, potřebujeme také pomůcky, nůžky nebo pro snadnější a přesnější řezání je vhodná řezačka, lepidlo, které je rovněž acid free, aby nezničilo fotografie, fixy, pastelky, razítka, barvy, písmena, nálepky…


Scrapbook je velmi kreativní technika, žádná stránka není nikdy stejná, vždy je zaručeně originální a co je nejdůležitější, uchováte si své vzpomínky.


Irena Vohlídková
Potvor.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tvoříme fotoalba:

Tvoříme fotoalba
Tvoříme fotoalba
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
koníček...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles