Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V restauraci U Hrabala obsluha si nahrabala

29. 09. 2009 | Televizní tipy

Na náměstí v České Lípě stojí starý a s péčí renovovaný dům, v němž se nacházejí restaurace, kavárna a penzion U Hrabala. Cesta pana Františka Hrabala za podnikáním v gastronomii nebyla přímočará.

Majitel provozoval patnáct let úspěšnou elektrikářskou firmu a do ruiny, z níž udělal klenot, investoval téměř všechny úspory. Objekt, na který je právem patřičně pyšný, chtěl pronajmout slušným lidem. Bohužel je nenašel, a tak musel zapomenout na svoje zaměstnance, kabely a měřáky, oprášil starou kuchařku po mamince a stal se – tak trochu proti své vůli – restauratérem. To je přesně to, co má Zdeněk Pohlreich tak rád.

ano-sefe-ochutnavkaPo lekcích z české podnikatelské „etiky“, kdy svou naivitou a nezkušeností málem přišel o všechno, vsadil pan František Hrabal na vlastní síly a pustil se do provozování vlastní restaurace. Dělá si sám provozního, vybírá si personál, podniká speciální akce (Hrabalovy středy), téměř denně obměňuje svoje internetové stránky. Přesto narazil na určité mantinely.

Jedním z nich je prostředí České Lípy, které hodnotí jako velmi konzervativní, a fakt, že na náměstí podniká restaurací hned několik – tedy zde existuje zajetá, viditelná konkurence. Aby se podnik pod jeho vedením pořádně rozběhl, potřebuje majitel větší návštěvnost. Pan Hrabal se snaží nakupovat čerstvé suroviny, soustředí se hodně na ryby a steaky, ale např. knedlíky nebo dorty do své kavárny dováží. 

Protože pan Hrabal není z branže, ale – jak sám o sobě říká – je „jen blbý elektrikář“, potřebuje konzultaci se špičkovým profesionálem, jakým šéf Café Imperial bezesporu je. Zdeněk Pohlreich, který právě přijíždí do České Lípy „rozdávat radost a smích“, by měl panu Hrabalovi pomoci se skladbou nového jídelního lístku, jenž by srazil náklady, ale skvělým, čerstvým a „čitelným“ jídlem přilákal více hostů.

ano-sefe-v-kuchyniVe hře bude redukce položek na překombinovaném jídelníčku a nastavení obědového menu, zkouška dovedností tří místních kuchařů a pár lekcí z vysoké kuchařiny, z nichž samozřejmě mohou těžit i diváci. Na přetřes přijde jistě i hygiena v kuchyni, loajalita k zaměstnavateli a otázka dochucovadel. Samé šéfovy evergreeny, protože vymýtit tyto nešvary vyžaduje téměř nadlidské síly našeho buditele českých restaurací.

Diváci se mohou určitě těšit na některé z tradičních, ale jistě i zcela nových hlášek Zdeňka Pohlreicha. Zda v České Lípě opět propadnou, nebo – do třetice všeho dobrého – konečně obdrží šéfovo doporučení, uvidíte ve třetí premiérové epizodě pořadu Ano, šéfe! v úterý 29. září ve 21.20 na Primě!

Zdroj: Prima.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dnešní doba je bohužel bezohledná a samotní politici a podnikatelé tomu nahrají, že vzbudili v lidech představu: čím ostřejší lokty a bezohlednost, tím úspěšnější člověk. Morálka, poctivost a slušnost jsou vlastnosti, které se dnes nenosí.
Obrázek uživatelky
profil
fandím a držím palcetak odvážnému člověku!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
V České Lípě jsem taky často a pana Hrabala zná spíš můj muž,protože je taky elektrikář a ti se znají navzájem,pořad jsem teď dokoukala a bylo mi pana Hrabala docela líto,protože se na šéfa opravdu nehodí a personál si z něj nic nedělá,chtěla bych věřit,že se mu konečně začne dařit,ale spíš mě napadá pořekadlo " ševče,drž se svého kopyta " a taky jsem se bláhově domnívala,že pokud si chci otevřít živnost,musím být přinejmenším vyučená v oboru,takže elektrikář hoteliérem ?
Obrázek uživatelky
profil
jsem z České Lípy a pana Hrabala znám. Určitě se budu dívat.
Obrázek uživatelky
profil
jsem byla na obědě v docela drahé restauraci a dostala jsem zapáchající kotletu. Když se mě servírka zeptala, jak mi chutnalo, ozvala jsem se. Žádná omluva, nic. Při placení jsem ještě dostala vizitku restaurace jako reklamu! Takže se nedivím drsným způsobům pana Pohlreicha a myslím že pořad má své místo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles