Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vedu si deník rodinného rozpočtu

4. 11. 2012 | Finance

Chtěla bych Vám napsat kratičký článeček o tom, jak si vedu deníček rodinného rozpočtu. Co do deníčku píšu, v čem mi pomáhá a je užitečný? O tom vám teď napíšu pár řádků.

Když jsem se vdala a s mým manželem jsme se tenkrát nastěhovali do našeho nového bytu, který byl potřeba hodně zrekonstruovat a pospravovat, museli jsme začít šetřit. Vzala jsem to docela vážně a hned od prvního dne jsem si začala vést tzv. „deníček rodinného rozpočtu“. A musím vám říct, že jsem udělala jen dobře. Tento deníček mi hodně pomáhá, neboť mám kontrolu v našich výdajích a útratách a také máme takový přehled, za co všechno vlastně za ten určitý měsíc utratíme peníze. Můžeme tím také zjistit, za jaké hlouposti mnohdy utrácíme a do dalšího měsíce se poučíme. Doporučuji vám si deníček také zavést, uvidíte, jak se vám podaří ušetřit a udělat si pořádek ve svých výdajích.

deník rodinného rozpočtuA co můj deníček rodinného rozpočtu vlastně obsahuje?

Vždycky zapisuju výdaje za jeden kalendářní měsíc a mám je rozdělené do několika kategorií: Výdaje za potraviny a jídlo, výdaje za kosmetiku a drogerii, výdaje za jízdné (jízdenky a benzín) a ostatní výdaje. Samozřejmě si můžete kategorie rozdělit, vymyslet a uspořádat podle sebe, podle toho, co každému vyhovuje, např. kuřáci si můžou přidat výdaje za cigarety a třeba je to i odnaučí kouřit, když uvidí, kolik peněz se v cigaretách točí.

No…takže své výdaje za každý měsíc sečtu v jednotlivých kategoriích a pak ještě celkově dohromady a vznikne mi krásný měsíční přehled útrat. Zjistím, kolik jsme utratili a to mi pomáhá hodně ušetřit, protože kdybych si deníček nevedla, neměla bych přehled a myslím si, že bych utrácela o dost více peněz než doteď. Máte taky někdo takovýto deníček, který si vedete? Pomáhá Vám, tak jako mně? A jak byste ho ještě vylepšili, aby byl více prospěšný?

Dneska už je to čtyři roky, co si tento deník vedu, byt máme krásně zrekonstruovaný a daří se nám i úspěšně ušetřit a za pár měsíců nám přibude malinký přírůstek do rodiny, kterému chci dát jen to nejlepší, a proto se každá korunka navíc hodí. Závěrem vám jen doporučím si také psát do nějakého deníčku rodinné výdaje a uvidíte.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jednou jsou a pak zase nejsou, je to relativní, spořením stejně nezbohatneme... takže toť otázka... já jsem měla v životě období, kdy jsem mohla chodit do práce (na brigády) a vydělávat... jenže žádné brigády nebyly, hold jsem z regionu, kde je vysoká nezaměstnanost, práce je často o známostech a o štěstí... není pravda, že kdo chce a snaží se, ten brigádu sežene... takže ty peníze jsou relativní, kdybych měla tehdy práci, vydělávala bych aspoň něco, všechno by bylo lepší...
Obrázek uživatelky
profil
nakupuje i přítel ... prostě nejsme schopní nashromáždit všechny účtenky třeba za měsíc ... ale je to určitě škoda, jsem si jistá, že máme zbytečné výdaje
Obrázek uživatelky
profil
TÉŽ JSEM O DENÍKU UVAŽOVALA,ALE NIKDY JSEM TO NEDOTÁHLA
Obrázek uživatelky
profil
také si to nepíšu.vím,že mám cca 1000kč na týden a stím musím vystačit....
Obrázek uživatelky
profil
Já si údaje nevedu. U nás to dělá poslední 3 roky manžel...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles