MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vedu si deník rodinného rozpočtu

4. 11. 2012 | Finance

Chtěla bych Vám napsat kratičký článeček o tom, jak si vedu deníček rodinného rozpočtu. Co do deníčku píšu, v čem mi pomáhá a je užitečný? O tom vám teď napíšu pár řádků.

Když jsem se vdala a s mým manželem jsme se tenkrát nastěhovali do našeho nového bytu, který byl potřeba hodně zrekonstruovat a pospravovat, museli jsme začít šetřit. Vzala jsem to docela vážně a hned od prvního dne jsem si začala vést tzv. „deníček rodinného rozpočtu“. A musím vám říct, že jsem udělala jen dobře. Tento deníček mi hodně pomáhá, neboť mám kontrolu v našich výdajích a útratách a také máme takový přehled, za co všechno vlastně za ten určitý měsíc utratíme peníze. Můžeme tím také zjistit, za jaké hlouposti mnohdy utrácíme a do dalšího měsíce se poučíme. Doporučuji vám si deníček také zavést, uvidíte, jak se vám podaří ušetřit a udělat si pořádek ve svých výdajích.

deník rodinného rozpočtuA co můj deníček rodinného rozpočtu vlastně obsahuje?

Vždycky zapisuju výdaje za jeden kalendářní měsíc a mám je rozdělené do několika kategorií: Výdaje za potraviny a jídlo, výdaje za kosmetiku a drogerii, výdaje za jízdné (jízdenky a benzín) a ostatní výdaje. Samozřejmě si můžete kategorie rozdělit, vymyslet a uspořádat podle sebe, podle toho, co každému vyhovuje, např. kuřáci si můžou přidat výdaje za cigarety a třeba je to i odnaučí kouřit, když uvidí, kolik peněz se v cigaretách točí.

No…takže své výdaje za každý měsíc sečtu v jednotlivých kategoriích a pak ještě celkově dohromady a vznikne mi krásný měsíční přehled útrat. Zjistím, kolik jsme utratili a to mi pomáhá hodně ušetřit, protože kdybych si deníček nevedla, neměla bych přehled a myslím si, že bych utrácela o dost více peněz než doteď. Máte taky někdo takovýto deníček, který si vedete? Pomáhá Vám, tak jako mně? A jak byste ho ještě vylepšili, aby byl více prospěšný?

Dneska už je to čtyři roky, co si tento deník vedu, byt máme krásně zrekonstruovaný a daří se nám i úspěšně ušetřit a za pár měsíců nám přibude malinký přírůstek do rodiny, kterému chci dát jen to nejlepší, a proto se každá korunka navíc hodí. Závěrem vám jen doporučím si také psát do nějakého deníčku rodinné výdaje a uvidíte.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
deník si nevedu, vím, co si mohu dovolit a co ne ..
Obrázek uživatelky
profil
Asi zbytečná věc,když peníze nevydrží ať se dělá co se dělá
Obrázek uživatelky
profil
asi dobrá věc..ale já jsem si to nikdy nezavedla a asi ani nezavedu..stačí,když vím kolik mám na účtu..
Obrázek uživatelky
profil
pro někoho je to druhé nebo třetí dítě, pro jiného domácí zvíře, pro dalšího kouření, dále kino, divadlo, auto je velmi drahé... my třeba máme doma zvířátka a nechci je dát pryč jen proto, že něco málo stojí (pes to není, ale psa jsem také měla)... ale článek je to na zamyšlení hezký a taky hezky napsaný
Obrázek uživatelky
profil
bylo by zajímavé vidět výraz Kalouska nebo jiného politika, kdyby se podíval do děníku někoho, kdo si ho vede už roky Smajlík konečně důkaz, že všechno je akorát drahší Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles