Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velké překvapení

10. 02. 2015 | Vaše příběhy

Blížil se den mých narozenin. V práci jsme se s kolegyněmi domluvily, že si dárky budeme kupovat jen při kulatinách. Slavily jsme tedy již dvoje padesátiny a zhruba před půl rokem měla vedoucí pětapadesátiny. Tehdy jsme se také složily na kytku a dárek. Můj věk se neřadil k ani jedné skupině, tak jsem si s tím nelámala hlavu.

Asi měsíc před mými narozeninami jsem si všimla v diáři u vedoucí poznámku s datem narozenin. Zarazilo mne to, ale moc jsem nad tím nepřemýšlela. Přece jsme si řekly, že budeme slavit jen kulatiny. I když trošku to ve mně hlodalo – a co když mi něco koupí?

Asi za čtrnáct dnů nám vedoucí vypsala termín provozní schůzky s poznámkou, že bude jen velmi krátká. Nic víc nedodala. Dva dny před schůzkou jsem se ptala kolegyně, jestli neví, co se bude řešit. Kolegyně se zarazila a pomalu jakoby přemýšlivě odpověděla, že také nic neví. Udivilo mne to, protože právě ona vždy vše ví. Hodila jsem to za hlavu a řekla si, vždyť se to brzy dozvíme. Jen jsem se obávala, aby to nebyly nějaké špatné zprávy.

překvapeníV den schůzky nám vedoucí řekla, že se sejdeme jen v kanceláři. Všechny jsme tedy čekaly, co se bude dít. Tehdy jsem si myslela, že jsme všechny napnuté. Ve skutečnosti jsem jen já nevěděla, co se bude dít, a ostatní sledovaly, jak se budu tvářit. První slova vedoucí byla: „Proč jsme se vlastně dneska sešly? Jedna naše kolegyně bude brzy slavit narozeniny, a protože to jsou takové půlkulatiny, tak…“  Dál jsem už neposlouchala – byla jsem tak překvapená, vůbec jsem to nečekala. Dostala jsem od kolegyň hodinky (ty jsem si tajně přála) a krásnou kytičku. Nikdo si nedovede představit, jakou jsem měla radost. I kdybych dostala jen nějakou maličkost, také by mne to potěšilo.

Potom jsme asi půl hodiny poseděly a povídaly si. Hodně jsem se nasmála, když kolegyně vyprávěly, jak vymýšlely, co mi koupit. Prstýnky a řetízky nenosím, tak se shodly na hodinkách. Dvě kolegyně šly prohlédnout nabídku do hodinářství. A teď vyvstaly další otázky – kožený pásek nebo kovový, tvar hodinek kulatý, oválný nebo hranatý? Prý byly v obchodě asi třikrát. Naštěstí tam je moc ochotný prodavač a zároveň majitel obchodu. Vždy jim ukázal svou nabídku a dokonce přidal svůj tip nebo radu. Nakonec vybraly hranaté hodinky s hnědým koženým páskem. Prodavač jim prý řekl, že kdyby se mi nelíbily, mohu si je přijít vyměnit.

Hodinky se mi moc líbily, takže jsem si je nechala a ráda je nosím. Vždy si vzpomenu, jak kolegyně se smíchem vyprávěly o návštěvách v hodinářství. Pan prodavač si je již pamatoval a vítal je se slovy: „Tak už máte vybráno nebo budeme řešit další otázky?“

Asi za dva měsíce po mých narozeninách jsem v onom hodinářství byla koupit baterii dceři do hodinek. Pan prodavač si všimnul mých hodinek a hned se ptal, jestli jsem spokojená s výběrem kolegyň. Udivilo mne, že po takové době si pamatuje, co kdy prodal. I když návštěvy spolupracovnic v hodinářství byly asi nezapomenutelné. Moc mne jeho zájem potěšil a udělal mi radost.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velké překvapení:

Velké překvapení
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles