Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dva roky s morčetem 2

11. 05. 2013 | Zvířátka

Jak jsem již napsala v minulém článku (Dva roky s morčetem), morče není nudné zvíře – náš Boban tedy určitě ne.

Když měl pocit, že se mu nikdo dlouho nevěnuje – zapískal si a vždy někdo přišel. Později jsme už poznali, co si přeje. Jinak pískal, když byl s něčím nespokojen (např. neměl v mističce své dobroty); jinak, když někdo přišel domů a on byl předtím delší dobu sám; jinak, když chtěl ven; jinak, když chtěl pomazlit atd. Když byla dcera delší dobu pryč (více jak 3 dny), koukal okénkem ve svém domečku na dveře od jejího pokoje. Stačilo, aby otevřela vchodové dveře na druhé straně chodby, aniž by ji viděl, hned poznal, že se vrátila a radostí pobíhal a poskakoval. Dcera ho také zkoušela vzít na vodítko. Buď utíkal tak rychle, že musela sprintovat také, anebo se zastavil u prvního trsu trávy a dokud ho nesnědl, tak se nehnul. Co měl velmi rád, to bylo koupání.

Dva roky s morčetemČas plynul, Boban si spokojeně žil a občas nám někam utekl. Třeba byl schovaný v rohu za postelí a koukal na nás, jak ho hledáme. Někdy jsem měla pocit, jako by se smál a měl radost z toho, že se mu podařilo utéci. Zhruba v roce svého života se začal trochu uklidňovat a pohodlnět. Zřejmě „dospěl“. Když ho dcera vyndala z jeho domečku na polštářek, neutekl. Spokojeně si ležel a ani se nehnul. Doma jsme ho už nemuseli tak hlídat, ale venku pořád utíkal. Asi se bál té volnosti. Vždy, když se jen na okamžik ocitl mimo svůj výběh, utíkal pod tújky. Tam se cítil bezpečně.

Asi ve 20 měsících života přestal jíst. První den jsme to ještě neřešili, druhý den už nám to bylo divné a třetí den jsme šli k veterináři. Dcera Bobana vyndala na stůl a ten se hned rozeběhl a utíkal od jednoho konce na druhý a zpět. Veterinář ho prohlédl a zjistil, že má přerostlé přední zuby. Vzal tedy kleštičky a uštípnul mu je. Když jsme se vrátili domů, Boban si zalezl do domečku a celé odpoledne se neukázal. Večer jsme ho z domečku vyndali a začali krmit. Nejdříve odmítal a pacičkou se bránil. Potom snědl trochu rozdrcených ovesných vloček a najemno nastrouhanou mrkev.

Následující týden jsme ho 6x denně krmili. Chuť k jídlu měl, ale sám si z mističky nevzal – zuby mu chyběly. Bylo to náročné, protože jak mu zoubky dorůstaly, začal kousat. Vydrželi jsme to a Boban začal pomalu jíst sám. Následovaly asi čtyři dny, kdy jen jedl a jedl. Zase přibral a už jsme si mysleli, že je vše v pořádku. Bohužel asi po čtrnácti dnech měl průjem. Odmítal pití, stravu, pohlazení. Vždy strašně „ vrčel“. Do té doby jsme tento projev u něho nezažili. Jen polehával v rohu domečku a téměř vůbec se nehýbal. Odpoledne už bylo vidět, že je zle. Očička se  mu zakalila a on nereagoval na jakýkoliv kontakt. Sešli jsme se tedy všichni u něho a „loučili“ se s ním. On zvedl hlavičku a podíval se na nás. Opět hlavičku položil a zavřel očička. Asi za půl hodiny zemřel.

V rohu zahrady pod tújkami, kam vždy utíkal, jsme ho pochovali. Všichni jsme měli slzy na krajíčku. Bobana jsme si moc oblíbili a doufáme, že i on si u nás užil dva spokojené roky.   


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dva roky s morčetem 2:

Dva roky s morčetem 2
Dva roky s morčetem 2
Dva roky s morčetem 2
Dva roky s morčetem 2
Dva roky s morčetem 2
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také jsemsi vzpomněla na naše morce Pepíka / i když to byla holka/ milovala slupky ze salátových okurek
Obrázek uživatelky
profil
Smutné. My jsme nikdy žádné zvířátko neměli. Doma jsme mívali psy, kočky, králíky, husy, kachny a 15let jsme měli srnku. Každé zvířátko, které jsme snědli nebo zemřelo, jsem oplakala, proto jsem se zařekla, že až budu mít svoji domácnost, žádné zvířátko mít nebudeme.Děti si chodily hrát s pejsky k babičkám, tudíž žádné zvířátko nevyžadovaly.
Obrázek uživatelky
profil
Hezky a s láskou napsané.Vzpoměla jsem si na naše morče - albína,jménem Pepík.Žil s námi 4 roky.Bylo to první naše zvířátko.Pak přišli pejsci.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chudáček. My jsme měli morče 7 let.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles