Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Načerpejte energii a dostaňte se na jaře do formy

27. 04. 2016 | Péče o tělo
Sluníčko za okny konečně vykouklo a stromy jsou v plném květu. Pokud vás přicházející jaro „neprobudilo“, je na čase se s jarní únavou poprat. To, že se cítíte unavení, slabí a vyčerpaní může mít několik důvodů. Mohou za to chybějící vitamíny a minerály i nedostatek přirozeného pohybu. Přinášíme vám rady, jak s únavou zatočit a dostat se do formy.

Prvním krokem k načerpání energie je posílení imunity. K tomu vám pomůže otužování, které můžete vyzkoušet například v podobě studené ranní sprchy. Vsadit můžete i na saunu, pohyb na čerstvém vzduchu a sport.

Bez spánku to nejde

Pokud toužíte po „dobití baterek“, tak nezapomínejte na vydatný spánek. Protože jeho nedostatek, výrazně zvyšuje pocit únavy. Zapomeňte na ponocování a naordinujte si pravidelný režim a čas, kdy ulehnete do postele. Ovšem to neznamená, že čím více času strávíte v posteli, tím více načerpáte síly. Jelikož se vám může snadno stát, že po odpoledním zdřímnutí večer neusnete.

Odborníci nejčastěji hovoří o sedmi až osmi hodinách spánku denně. Myslete na to, že dlouhodobě chybějící spánek oslabuje imunitu mnohem více, než se na první pohled může zdát. Takže pokud máte delší dobu problém s usnutím, zkuste bylinky, které jsou k dostání v lékárně.

Načerpejte energii a dostaňte se na jaře do formyDoplňte chybějící vitamíny a minerály

Jestli vám po zimě něco zaručeně chybí, pak to jsou vitamíny a minerály. Jarní únava je v podstatě projev a důsledek jejich několikaměsíčního nedostatku. Z vitamínů byste měli doplnit déčko a céčko. Takže se s chutí můžete pustit do citrusů.Kdo zrovna jim neholduje může vzít za vděk rajčaty nebo červenou paprikou. Právě větší množství ovoce a zeleniny pomůže odlehčit jídelníček, který je pak zdravější a tělu dodá tolik potřebné látky.

Co se týká minerálů, pak určitě myslete na hořčík, neboli magnesium. Hořčík je právem považovaný za jednu z vůbec nejdůležitějších minerálních látek v těle. Pomáhá třeba snížit únavu a vyčerpání. Možná vás překvapí, že chybějící hořčík může stát i za výkyvy vašich nálad a tím, že se cítíte vystresovaní a přepracovaní. Takže jej ocení i váš nervový systém. Tento minerál je navíc důležitý i pro vaši fyzickou výkonnost. Ve chvíli, kdy se rozhodnete více hýbat po delší době nicnedělání, pomůže předejít nepříjemným křečím, které by vás mohly potkat při prvním běhu či delší procházce.

Optimismus k nezaplacení

Velmi důležitou roli hraje psychika. Snažte se myslet pozitivně a nepropadejte špatné náladě, splínu či depresi. Začněte třeba plánovat letní dovolenou, ať se máte na co těšit. Pokud je to na vás moc daleko, tak zkuste vymyslet aktivní program s výletem třeba na nejbližší víkend. To vás donutí vylézt z postele a příjemně strávené chvíle na čerstvém vzduchu s vašimi nejbližšími vám jen prospějí a dodají pozitivní energii.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !