MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vitamin D je klíčem k silné imunitě

8. 02. 2021 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, protože pandemie stále není na ústupu a nastává doba respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.

Déčko se označuje jako supervitamin a tento přívlastek si opravdu zaslouží. Má komplexní vliv na lidský organismus. Ovšem v poslední době se nejčastěji skloňuje jeho přínos pro správné fungování imunitního systému. Pokud někomu déčko dlouhodobě chybí je mnohem náchylnější k respiračním infekcím, chřipce a podle nových studiích i covidu-19. Vědci ze Sussexské univerzity dokonce upozorňují, že pravděpodobnost nákazy je dokonce třikrát až čtyřikrát větší.

VITAMIN D3-EFEKT 400 IU KAPKYDéčko zablokuje viru vstup do buňky


Vitamin D je ovšem nepostradatelný i v případě, že člověk onemocní. Má-li pacient dostatek déčka, zafunguje jako ochranný štít a pomůže blokovat cesty, kterými viry pronikají do buněk. Jestliže ho má ale nemocný málo, vystavuje se značnému riziku. Podle zjištění australských lékařů je totiž dvakrát náchylnější k vážnějšímu průběhu nemoci a samotná léčba pak zabere mnohem více času. Proto doktoři u hospitalizovaných pacientů s koronavirem sledují jeho hladinu. Pokud je nízká, začnou pacientům ihned vitamin D podávat. V Dublinu odborníci vypozorovali, že u nemocných, kteří déčko užívali, také klesl počet plicních infekcí o polovinu.

Bohatý zdroj vitaminu D


Naturevia Vitaín D Efekt 400IU kapkyOvšem tak daleko to nikdo nechce nechat zajít, pokud jsou i jiné možnosti, jak nákaze předejít. Proto je nyní důležité dodržovat pravidla a dbát na prevenci. S tou souvisí i doplňování vitaminu D. Spoléhat na slunce a opalování už nestačí a navíc během zimy to skoro ani není možné, a tak přicházejí na řadu doplňky stravy. Dobrou volbou je například přípravek Naturevia Vitamin D3-Efekt 400 IU kapky, který je ideálním řešením pro celou rodinu. Čistý vitamin D je rozpuštěný v panenském olivovém oleji, snadno se dávkuje a neobsahuje žádné další zbytečné přídatné látky. Stačí jednou za týden jednoduše nakapat na lžičku a potřebná dávka supervitaminu je zajištěna. Je prokázáno, že podávání vitaminu D každý den či celá dávka najednou jednou za týden jsou stejně účinné i bezpečné.

Déčko má nejen pozitivní vliv na imunitu, dokáže toho mnohem víc. U dětí přispívá ke zdravému růstu a vývoji pevných kostí a zubů. U dospělých pak při jeho nedostatku hrozí zdravotní komplikace pro mozek, srdce i svaly. Deficit déčka zvyšuje i riziko vzniku rakoviny tlustého střeva, prsou a prostaty. Dále vznikají podmínky pro rozvinutí kardiovaskulárních onemocnění, osteoartrózy, cukrovky nebo roztroušené sklerózy. Z tohoto důvodu by se měl doplňovat bez ohledu na věk a zda pandemie je či ne.

Dobrá prevence je základem


Ačkoliv podle statistik zhruba 80 % infikovaných koronavirem má jen lehký průběh, nikdo by neměl nemoc podceňovat. Lékaři před ní nevarují nadarmo. Dodržování pokynů, hygienických pravidel, vyhýbání se rizikovým kontaktům a užívání vitaminu D může ochránit nejen nás, ale i naše blízké. A pokud nám přece jen vyjde test pozitivně, udělejme vše pro to, abychom zvládli léčbu doma.

www.naturevia.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jak dlouho se musí užívat, aby zabraly?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles