Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, jakou největší chybu děláte při práci na home office?

23. 08. 2021 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Převažuje u vás stále home office nebo vám jej šéf povolil alespoň na jeden den v týdnu? Práce z domova má své jasné výhody. Ušetříte čas, který byste trávili cestováním tam a zpět. Jestli máte děti, tak jste během léta nemuseli řešit, kdo je bude hlídat. Pozor ale na to, jak u počítače sedíte, abyste za pohodlí práce z domova nezaplatili bolavými zády.

Dlouhé sezení u počítače, navíc na špatné židli a ve špatné poloze, může způsobovat bolesti kříže, beder, šíje i krční páteře. Častým nešvarem je hrbení zad, hlava vystrčená dopředu, o bolestech ramene a paže u ruky, která ovládá myš, ani nemluvě. Toto nejsou důsledky jen práce z domova, podobné problémy mohou trápit i děti při domácí výuce.

Ilustrační foto Shutterstock

Víte, jakou největší chybu děláte při práci na home office?Sebevětší snaha nevyváží špatnou židli


Můžete se snažit sebevíc, ale pokud nemáte ergonomicky správně tvarovanou židli a správnou výšku stolu odpovídající vaší postavě, bolavá záda vás nejspíš budou trápit i nadále. Ne každý má doma volný pokoj, který by mohl používat jako pracovnu. Improvizovanou kanceláří se často staly jídelní stoly a židle. Kancelářské židle jsou ergonomicky přizpůsobené dlouhému sezení, ale doma ji asi každý z nás nemá. Místo velké a často nevzhledné kancelářské židle si domů můžete pořídit ergonomické pomůcky, které vám pomohou správně sedět a můžete je využít na židle, které máte doma k dispozici.


Sedíte správně?


Všimněte si, jak sedíte u počítače. Zaměřte se na pozici nohou, zda jsou rovná záda, pozici loktů i hlavy. Harvardská univerzita ve Spojených státech publikovala už v roce 2012 studii, která se zaměřuje na to, jak předcházet bolesti způsobené sezením u počítače. Z té jednoznačně vyplynulo doporučení, abychom seděli rovně s hlavou v prodloužení páteře, nikoliv vyosenou dopředu. Ramena uvolněná, nikoliv v křeči a ruce by správně měly být položené co nejblíže tělu. Poloha zápěstí, předloktí a stehen by měla být rovnoběžná s rovinou podlahy. Zjednodušeně řečeno - kolena, boky i lokty by měly svírat úhel 90°.

Magniflex je účinný na bolavá záda


Magniflex klade důraz na kvalitní spánek, odpočinek, regeneraci a hlavně pohodlí. Díky tomu nabízí i kvalitní zdravotní produkty, které zpříjemní dlouhé sezení u počítače a mají dokonce i certifikaci „Zdravotního produktu první kategorie“. Jedním z nich je Ergo Seat - sedák, který byl vyvinut speciálně pro lidi se sedavým zaměstnáním. Je z paměťové pěny, která díky svým vlastnostem přináší maximální pohodlí během sezení bez otlačenin a svalového napětí. Druhým produktem je bederní opěrka Lumbar, která zajišťuje správnou polohu páteře při sezení. Je také vyrobena z paměťové pěny, takže mezitím co podpírá, zlepšuje v namáhaných oblastech i krevní a mízní tlak. Třešničkou na dortu je pak u obou produktů potah, který je snímatelný a pratelný.


Ergonomický podsedák Magniflex Ergo Seat, 1990 Kč
Ergonomický podsedák Magniflex Ergo Seat

Bederní opěrka Magniflex Lumbar, 1990 Kč
Bederní opěrka Magniflex Lumbar




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !