8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vymoženosti moderní doby aneb jak jsem se vyvedla aprílem

30. 04. 2010 | Vaše příběhy

Mobilní telefon vlastním teprve několik posledních let. Dlouho jsem se mu bránila, prohlašovala jsem o sobě, že jsem určitě jediná v republice, která nemá mobil. Nicméně jeden rok mi ho nadělil Ježíšek. Už jsem se s ním spřátelila, zvykla si na něj i na využívání  některých jeho funkcí. Například  „Poznámka na den“.

 

            6. dubna má svátek Vendula. Letos vyšel na úterý po velikonočních svátcích, a protože jednu Vendulu máme v rodině, uložila jsem si asi někdy už na začátku roku poznámku „Vendula – svátek – nezapomenout vzít domů knížku“ na čtvrtek 1. dubna dopoledne, abych měla dostatečný předstih.  Až sem všechno klaplo. V určený den i čas mi telefon oznámil, že mám poznámku. Nejdřív jsem se podivila, jak divně zvoní a proč. Když mi došlo,  co to je a poznámku si přečetla, podivila jsem se podruhé samotné poznámce. Přesněji řečeno zmínce o knížce. Po chvilce přemýšlení jsem usoudila, že jsem  koupila jakousi knihu od pána, který k nám do práce občas přijde s nabídkou levných knih. Možná s tím máte také zkušenost. Já většinou nějakou knihu pro někoho k něčemu koupím. Nechávám si je v práci ve skříni a teprve když nadejde  ten správný čas, odnesu si je domů. To z toho důvodu, aby je doma nikdo nenašel nebo abych je někam nezaložila a nezapomněla na ně. Takže nejdřív jsem dumala, kterou knížku jsem asi koupila a nic nevydumala. V mé skříni v kanceláři  žádná nebyla,  domnívala jsem se tedy, že už jsem ji odnesla dříve. Tak jsem hledala doma. V knihovně, ve skříních, v nočním stolku, na všech možných i nemožných místech. Ale žádnou knihu, která by byla nová, nepřečtená a pro naši Vendulu, jsem neobjevila. Ještěže jsem měla ten předstih, mohla jsem pořídit dárek jiný.

 

            Ale dodnes je pro mě záhada, jaká to byla kniha a kde asi je. Třeba jí najdu v jiný správný čas – o narozeninách nebo o vánocích nebo za rok, kdo ví?

 

            A napadají mě dvě otázky: 1) chtěla jsem sama sebe vyvést aprílem? A 2) k čemu mi jsou funkce mobilního telefonu, když si uložím poznámku a vlastně nevím o čem?

 

            Ale také existují domácí skřítci – Zášupšáci. Tak možná mě aprílem vyvedl nějaký ten můj  skřítek Zášupšák.



Alenice51 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To máte pravdu, opravdu pěkných článků tu hodně není a při tom si myslím, že hodně lidí umí dobře psát.
Obrázek uživatelky
profil
také stále něco hledám. Článek pěkně napsaný.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
prateta než odjela do Německa na delší pobyt, napsala do notýsku kam schovala jeden prstýnek, další prstýnek, řetízek, náramek atd.Po příjezdu celý rok různě nacházela svoje šperky, ale notýsek se dodnes nenašel, tetinka je už pár let mrtvá.
Obrázek uživatelky
profil
Ali, pěkně napsané výstižné a s humorem, zášupšáci to je věc(hezký zvláštní výraz), asi jsou všude, u nás doma taky, ale ještě jsem ani jednoho nepotkala....super článečekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zdravím! Moc hezký příběh! To je originální ti zášupáci, to já mám doma někde schované neviditelné permoníčky, stále mi něco přendávají jinam!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles