Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček

23. 04. 2013 | Vyrob si sama

V průběhu doby jsem nasbírala  dost ruliček od toaletního papíru, abych z nich mohla pro děti něco vyrobit a napadla mě výroba loutky. Nejdříve jsem vyrobila větší a jelikož máme dvě děti, vzápětí jsem byla nucena vyrobit i druhou – menší.

 

K výrobě loutky z ruliček od toaletního papíru budeme potřebovat:

- 17 ruliček od toaletního papíru na větší loutku nebo 10 ruliček na menší loutku,

- nit, provázek,

- jehlu,

- pastelky nebo fixy,

- obdélník z kartónu nebo dřívko k vodění loutky,

- malé oblečky nebo kousky látek, z kterých obleček na loutku ušijeme.

Loutka z papírových ruličekPracovní postup výroby Loutky:

Nejdříve si z ruliček od toaletního papíru vyrobíme jednotlivé části těla a ty potom sešijeme jehlou a nití k sobě. Vyrobíme 1 hlavu, 1 tělo, 2 ruce a 2 nohy.

Hlavu loutky vyrobíme ze dvou ruliček, které k sobě sešijeme jednoduchými stehy nad sebe. Ruličky ještě na bocích můžeme scvaknout sešívačkou. Pastelkami nebo fixami namalujeme na hlavu oči, nos a pusu. Na hlavu můžeme také přilepit vlasy z příze.

Ruce loutky vyrobíme také ze dvou ruliček, které k sobě sešijeme za sebou– na konci nitě uděláme větší uzel, jehlu protáhneme asi 1 cm zevnitř ven, na druhé straně asi 1 cm od druhého okraje protáhneme nit zvenku dovnitř ruličky. Druhou ruličku přišijeme k první stejným způsobem. Na konci druhé ruličky protáhneme nit vnitřkem ven na protější straně stehu a střídavě nit provlékáme, až dojdeme zase na začátek první ruličky. Přišijeme tak obě ruličky k sobě, že budou dobře držet u sebe.

Tělo loutky vyrobíme ze tří ruliček, které k sobě sešijeme stejným způsobem jako ruce loutky.

Nohu loutky vyrobíme celkem ze čtyř ruliček – tři ruličky k sobě sešijeme za sebou stejným způsobem jako ruce loutky a čtvrtou ruličku přišijeme podélně, aby tvořila chodidlo loutky.

Jednotlivé díly loutky přišijeme k tělu.

Na  vodící šňůry můžeme použít provázek nebo zdvojenou nit. Pokud nemáme dřívko, je možné jej nahradit kouskem kartónu ve tvaru obdélníku, který smotáme v šířce asi 2 cm a můžeme jej na bocích sešít nití, aby se nerozmotával. Do dřívka nebo smotaného kartonu uděláme 5 dírek cca 2 cm od sebe.

Vyměříme si provázky nebo nit od hlavy, rukou a nohou k vodícímu dřívku nebo smotanému kartónu. Nit nebo provázek na vodění hlavy loutky protáhneme prostřední dírkou (třetí) vodícího dřívka (kartónu), hlavou loutky a opět vodícím dřívkem (kartónem). Nahoře uděláme uzel. Další nit nebo provázek na vodění rukou loutky protáhneme vnějšími dírkami (druhou a čtvrtou),  poslední ruličkou na ruce a vedeme ji zpět k vodícímu dřívku (kartónu), kterým nit nebo provázek protáhneme a opět uděláme uzel. Nit nebo provázek na vodění nohou bude na vodícím dřívku (kartónu) na vnější straně (první a pátá dírka). Opět protáhneme nit (provázek) vodícím dřívkem (kartónem), poslední ruličkou na noze loutky  (chodidlem) a vedeme ji zpět skrz vodící dřívko (kartón) a uděláme uzel.

Tip: Na loutku můžeme ušít nějaký jednoduchý obleček nebo použít oblečky pro panenky.


Daramacho - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček:

Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles