8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Narozeninové přání a taštička

25. 04. 2013 | Vyrob si sama

Ráda svým kamarádům na narozeniny dávám něco mnou vyrobeného, ne vždy je však čas vyrobit celý dárek. V tom případě volím alespoň ručně vyrobené přání s obálkou a taštičkou na dárek. Určitě se to bude hodit jako inspirace i někomu dalšímu. Sepsala jsem návod na výrobu originálního přání a dárkové taštičky.


Výroba přání

Potřebujeme: tvrdý papír A4, kousek papíru na výrobu šablony, tužku, nůžky, jehlu, barevnou bavlnu a fix.

Postup: nejdříve si nakreslíme šablony, já zvolila srdce a knírek (přání bylo pro ženu a muže), které si vystřihneme. Tvrdý papír přeložíme napůl a tužkou obkreslíme šablonu. Jehlou vydírkujeme obrysy obkresleného tvaru, dírky by měly být cca 1-2 mm od sebe. Až jehlou propícháme celý nakreslený tvar, opatrně vygumujeme tužku. Navlečeme si bavlnku, na konci uděláme uzlík a z vnitřní strany přání začneme cik cak „vyšívat“. Až bude celý tvar vyplněný, tak z vnitřní strany vyšívání zakončíme uzlem. Zevnitř vypadá tvar upraveně, viz 5. obrázek napravo. Dopíšeme fixem přání a máme hotovo!

Narozeninové přání a taštičkaVýroba taštičky

Potřebujeme: větší arch papíru - např. balicího; nůžky, izolepu, případně pravítko a potřeby na dozdobení tašky (tiskátka, samolepky, vystřihovánky atd.)

Postup: pravítkem si odměříme výšku dárku, abychom ho do tašky dobře ukryli. Ustřihneme vhodný kus papíru, který si „přeložíme“ tak, že vezmeme levou a pravou stranu papíru a přeložíme je přes sebe tak, aby přeložení obou stran vyšlo na střed. Slepíme izolepou. Poté přehneme spodní část papíru, která nám bude sloužit jako dno tašky – musíme myslet na to, aby bylo dost široké a dárek se nám dovnitř vlezl. Přehnutý spodek papíru si „otevřeme“ a přimáčkneme – viz 4. obrázek – po stranách se vytvoří trojúhelníky. Na řadu přichází další přehnutí – tentokrát spodní i vrchní část dna přeložíme napůl ke středu a dobře slepíme izolepou. Pak si tašku postavíme, rozevřeme a strčíme dovnitř ruku a dno pěkně uhladíme, případně přilepíme papír uvnitř tašky, aby neodstával. Můžeme přilepit uši, nebo jednoduše tašku přeložit a přelepit. Hotovou tašku můžeme ozdobit dle fantazie.


Pajunc - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Narozeninové přání a taštička:

Vyrob si sama: Narozeninové přání a taštička
Vyrob si sama: Narozeninové přání a taštička
Vyrob si sama: Narozeninové přání a taštička
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné !!!
Obrázek uživatelky
profil
Pekné Smajlík.
Vlastnoručne vyrobený darček vždy poteší SmajlíkSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Pekne!
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký nápadSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé a milé,ale jen je toho málo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles