Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Pletené legíny vel. 86/92

23. 11. 2012 | Vyrob si sama
Tyto legíny jsou velmi snadné a zvládne je i začátečník. Pletla jsem je jen pár večerů. Určitě je také hravě zvládnete. Tak hurá do toho!

Na výrobu pletených legín potřeme: 300 g bavlny, na barvě nezáleží, zvolte takovou, jaká se Vám líbí (já jsem použila barev více), gumu a jehlice č. 4,5.

Pravá nohavice:

Začneme na 50 okách a pleteme 4 cm hladce nebo střídáme 2 oka lícovým a  2 oka rubovým žerzejem, přičemž v poslední řadě ř. rovnoměrně přidáme 2 oka. Dále pleteme lícovým žerzejem, přičemž pro rozšíření nohavice přidáváme po obou stranách v každé 6. ř. 5x 1 oko a v každé 4. řadě 5x 1 oko. Po 21 cm od lemu uzavřeme pro rozkrok na pravém okraji: 1x 4 oka a v každé 2. řadě uzavíráme 1x 2 oka a 2x 1 oko, na levém okraji: 1x 3 oka a v každé 2. řadě uzavíráme 1x 2 oka a 1x 1 oko.

vyrob si sama pletené leginyLevá nohavice:

Pleteme zrcadlově obráceně.

Zadní a přední díl:

Oka pravé a levé nohavice nabereme na kruhovou jehlici a nad všemi oky pleteme lícovým žerzejem v kruhových ř. 116 ok. Po 42 cm od lemu odložíme 58 ok předního dílu a nad 58 oky zadního dílu pleteme ve zkrácených řadách. Přitom odkládáme v každé 2. ř. po obou stranách 3x 7 oka ř. otáčíme vždy 1 nahozením. Po 45 cm od lemu pleteme  pro lem v pase nad všemi oky 8 cm vzorem lemu, přičemž v 1. kruhové ř. splétáme nahození s předcházejícím, popř. následujícím okem.
Nakonec oka uzavřeme.

Dokončení pletených legín:

Sešijeme krokový šev a vnitřní švy nohavic. Lem v pase založíme do rubu na polovinu, přičemž část švu necháme volnou pro protažení gumy. Protáhneme gumu a legíny máme hotové. Na podzim a zimu jsou velmi dobré. Upletla jsem už dvoje. Přeji, aby se Vám také povedly.

Torta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Pletené legíny vel. 86/92:

Vyrob si sama: Pletené legíny vel. 86/92
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já taky občas pletu...a možná by se vnučce leginky hodily..já taky raděki používám jako Dada kulaté jehlice,nebolí mne tak ruce..
Obrázek uživatelky
profil
Ja pletiem všetko len na kruhových ihliciach. Tie dlhé mi zavadzajú.
Obrázek uživatelky
profil
ale bohužel neumím plést na kruhové jehlici. A moc nechápu tuhle pasáž : přidáváme po obou stranách v každé 6. ř. 5x 1 oko a v každé 4. řadě 5x 1 oko. Znamená to, že v každé 2. řadě se má přidávat?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles