Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu

16. 06. 2023 | Vyrob si sama

Asi jako většina z nás nemáme doma rádi nevítaný hmyz v podobě komárů, vos, much a další „havěti“ (hnízdo někde poblíž mají dokonce také sršni). Proto od jara do podzimu používáme do oken sítě proti hmyzu.

Poslední kroupy se ale na funkčnosti této již nepostradatelné vymoženosti znatelně podepsaly: na památku nám v sítích zůstalo množství větších i menších děr.

První moje myšlenka byla, že jsme pojištěni – ale při vzpomínce na řešení poslední škodní události jsem se téměř osypala a tuto možnost zavrhla. Díry jsem zalepila lepicí páskou, což je samozřejmě hodně provizorní a krátkodobá záležitost. A teď babo raď!

Do nových sítí se mi nechtělo investovat ne zrovna malé peníze, navíc i jejich výroba včetně zaměření by zabrala nějaký čas. Levnější napodobeniny vlepované do okenních rámů se mi také nejevily jako nejlepší možnost, a tak mi nezbylo, než si lámat svoji hlavu, neboť manžela podobné maličkosti netrápí.

Řešení přišlo jako blesk z čistého nebe. Kupovala jsem český česnek v síťce a z nějakého mně v tu chvíli nepochopitelného důvodu jsem nechtěla síťku vyhodit. Netušila jsem proč, ale někde vzadu v hlavě už blikala kontrolka. Naštěstí! Pocit, že se síťka bude na něco hodit, byl neodbytný. A pak mi to najednou došlo: sítě do oken!

To nejtěžší – tedy nápad – jsem vyřešila. Zbývala už jen jeho realizace, což byla maličkost. Ze síťky jsem vystříhala potřebně velké čtverečky nebo obdélníky a s použitím kvalitního lepidla (stačilo by myslím i vteřinové) postupně všemu nevítanému hmyzu zamezila ve vstupu. Dají se takto vyspravit i větší díry a nemusíte ani sítě demontovat z oken. Pokud si potrpíte na estetiku, síťku můžete vystřihnout v podstatě podle tvaru otvoru (samozřejmě s menším přesahem na přilepení). Také můžete okenní síť vyndat a pracovat pohodlněji třeba na stole a s tavnou pistolí. Tou se dají – stejně jako s lepidlem – rovnou zadělat ty nejmenší díry v síti.

Můžete namítnout, že po estetické stránce to není ono, ale svůj účel tato oprava splnila – a to je pro mě hlavní. A ještě jsem ušetřila pěkných pár stokorun. Možná moje řešení pomůže i někomu z vás!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu:

Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu
Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu
Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu
Vyspravte si díry v sítích proti hmyzu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles