8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstaviště Flora zve na hravý veletrh FOR MODEL 2009

5. 03. 2009 | Výstavy

Svět pro modeláře a sběratele

 

Brány Výstaviště Flora Olomouc se ve čtvrtek 5. března otevřou výstavě  FOR MODEL 2009, 7. ročníku výstavy modelů a sběratelství. Akce, jejíž exponáty po třech letech opět zaplní největší výstavní pavilon A, potrvá až do neděle 8. března.

 

Modeláři v akci


Na výstavišti se letos představí 65 vyznavačů plastikového a papírového modelářství, sběratelů a prodejců. Vitríny i volné plochy výstavy papírového i plastikového modelářství zaplní modely historických a bitevních lodí, plachetnic, automobilů, železniční modely nebo modely bojové techniky.

 

Návštěvníci se mohou těšit i na modely v akci – letové ukázky vrtulníků, letadel a  plachetnice nebo terénní autodráhu s dálkově řízenými nákladními vozidly.  

 

FOR MODEL 2009Unikátní sbírky


Mimořádně dobře je letos obsazena sběratelská část výstavy – s téměř třicítkou soukromých sběratelů a sběratelských klubů. Už v předsálí přivítá zájemce výstavka autogramů slavných osobností kultury i sportu a pohlednic s tematikou lodní, železniční a vojenské techniky. Sbírky zajímavostí a rarit letos zaplní i celou galerii pavilonu.

 

K nejcennějším určitě patří ukázky historických hasičských vozidel a výzbroje z let 1839 a 1929 a kolekce historických dětských kočárků.  

 

Ojedinělé expozice připravily pro návštěvníky kluby vojenské historie. Olomoucký klub Pegasus, například, přispěl ukázkami výstroje používané výsadkáři britského Parachute Regimentu při operacích v Afganistánu a Iráku, výstrojí pro boj v džungli, slavnostními uniformami a výstrojí sovětských vojáků. 


Další z vojenských  klubů – 82nd Airborne Division dodal kolekci amerických uniforem od 80tých let po současnost. Premiérovým účastníkem výstavy je letos Dopravní podnik města Olomouce, který pro výstavu zapůjčil makety tramvají a autobusů.

 

K vidění budou i sbírky modelů autíček, vojenských letadel – mezi nimi i kolekce těch, která za druhé z druhé světové války bombardovala Olomouc, vybavení modelových železnic, makety požárních aut a požární výzbroje, sbírka hudebních nástrojů – minixylofonů, dřevěných zvukových hraček, pohlednic, bankovek, starých dokladů totožnosti.

 

FOR MODEL 2009Malé ale krásné

Možnost pochlubit se sběratelskými úspěchy dostali na For Modelu ve větší míře i drobní sběratelé současných rarit.  Návštěvníci tak budou mít možnost obdivovat kolekce figurek z kindervajíček, roztomilé sbírky myší, žab a slonů všech možných velikostí ze dřeva, skla, porcelánu i plyše, kolekce sýrových a pivních etiket, balených cukrů, atd.

 

K dostání budou pohlednice a drobné modelářské potřeby.

 

Přijďte za námi

 

Máme otevřeno denně od 5. do 8. března od 10 do 18 hodin, poslední den výstavy do 17 hodin.


Vstupné: 40 Kč – plnoplátci, 20 Kč - zlevněné: důchodci, děti do 15 let 
 

Zdroj: FLÓRA OLOMOUC

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
deti si prišli na svoje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles