Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzpomínka na mé první zaměstnání

27. 02. 2021 | Vaše příběhy

Když jsem před lety nastupovala na svou první pracovní pozici, bylo pro mě ono místo velmi důležité. Záleželo mi na tom, abych se zapsala co nejlépe a dobře vycházela se všemi kolegy. Noc před nástupem do zaměstnání jsem byla strašně nervózní. Nemohla jsem spát a usnula jsem až k ránu. Pro jistotu jsem si nařídila hned několik budíků najednou, abych nakonec nezaspala.

 

Ráno jsem vstala a oblékla se do pečlivě nachystaného oblečení. S sebou vše důležité, a mohla jsem vyrazit. Z probdělé noci jsem měla rty celé seschlé a popraskané, a proto jsem se ještě od dveří svého bytu rychle vrátila a popadla jelení lůj na rty ze zrcadla v koupelně. Jím jsem poté přetřela své rty při sestupování po schodech, abych se zbytečně nezdržovala.

Do práce jsem přišla hodně brzy. Alespoň udělám dojem, ujišťovala jsem se. Ten den jsem dojem skutečně učinila, nezávisle na tom, v kolik jsem přišla.

Už když mě má nadřízená představovala ostatním kolegům, všimla jsem si, že v každé kanceláři, do které jsme vkročily, spatřuji na tvářích přítomných jeden a tentýž výraz. Jako by se mě báli, byli zděšení a snad se i štítili? Podobně se tvářila ona vedoucí, která mě představovala. Vůbec jsem nechápala. Oblečení jsem měla čisté, pečlivě vyžehlené, dokonce jsem si před pár dny zašla ke kadeřníkovi, a ráno jsem na sebe vyplácala dostatečné množství nechutně předraženého, decentního a velmi příjemného značkového parfému. Co se jim nelíbí?

 Když jsem konečně v jedné z kanceláří zůstala, protože to bylo právě mé pracovní místo, všímala jsem si, že se má kolegyně usmívá a tajně po mně pokukuje. Co se jí na mně nelíbí? Nebo že bych jí byla až moc sympatická? Co když je kapánek jinak orientovaná, než já? Začala jsem se obávat.

Když jsem ale o přestávce zaběhla na toaletu, zjistila jsem důvod. Při umývání rukou jsem pohlédla do zrcadla nad umyvadlem. Zíral z něj na mě podivný klaun. Klaun s mýma očima a pečlivě střiženým mikádem, které mi vykouzlila má kadeřnice. Tam, kde má obyčejný člověk rty, jsem měla rudou čmáranici. V rozčilení jsem ráno šáhla místo po jelením loji po zbarvujícím se balzámu na rty. Oba přípravky měly k mé smůle velmi podobný obal. Balzám se po nanesení zbarvil do ruda, protože jsem si rty natřela v opravdu silné vrstvě. Poté jsem si ještě rudou čmáranici rozmazala až k nosu a po celé bradě. Takto zmalovaná jsem předstoupila před svou nadřízenou a kolegy s cílem co nejvíce zaujmout. To se mi opravdu podařilo.

První dojem je naštěstí jen první dojem. Přestože jsem se první den zapsala v zaměstnání jako komediant, přesto jsem nakonec mezi své kolegy zapadla a našla mezi nimi spoustu přátel. Ve firmě jsem zůstala pracovat téměř dvacet let až do doby, kdy zanikla. Moc ráda a vždy s úsměvem na rtech na své první zaměstnání vzpomínám.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vzpomínka na mé první zaměstnání:

Vzpomínka na mé první zaměstnání
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
povedený příběh
Obrázek uživatelky
profil
Divím se, že se nenašel nikdo, kdo by Vás na "klaunský" obličej upozornil. Hlavně, že jste pak zapadla do kolektivu!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
příběhSmajlík
Takové trapasy se stávají vždy v nejnevhodnější dobu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný,úsměvný článek.Občas se něco přihodí.Když chceme udělat dobrý dojem,tak se něco pokazí.Hlavně,že vše dobře dopadlo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles