Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbavte se věčně mastných vlasů! Plán, jak to změnit

24. 02. 2017 | Péče o vlasy
Každé ráno musíte vstávat o něco dřív, abyste si stihla umýt vlasy, protože vyrazit ven s neumytými kadeřemi se rovná společenské sebevraždě. Je vám tato věta povědomá?

Pokud ano, pravděpodobně svádíte boj s věčně mastnými a zplihlými vlasy, které si žijí vlastním životem a nedrží žádný tvar nezávisle na tom, kolik stylingových úprav podstoupíte. Nadměrné maštění vlasů je kosmetický a v některých případech dokonce i zdravotní problém, který dovede potrápit. Co s tím?


Každé všední ráno pro vás začíná mytím vlasů ve sprše, abyste vůbec mohla opustit domov jakž takž upravená. Avšak i když si je každé ráno poctivě šamponujete, nejpozději po poledni se načechraná hříva změní v ulíznuté, mastné pramínky, s nimiž příliš parády neuděláte. Všichni si musíme v určitých intervalech vlasy mýt, neboť produkce mazových žláz na pokožce hlavy je nejen normální, ale navíc i žádoucí pro přirozenou ochranu a zdraví vlasů. Ovšem někdy mohou tyto žlázy produkovat více mazu, než je třeba. Pokud jste nucena mýt si kštici každý den a umyté vlasy vám nevydrží ani 24 hodin, zkuste s tím něco udělat. Problém s rychle se mastícími vlasy často bývá komplexní a do boje je nutné povolat nejen speciální kosmetické pomocníky, ale zamyslete se také nad jídelníčkem a životním stylem celkově. Inspirujte se následujícími tipy, jak vyzrát na mastnou hřívu. Možná ani netušíte, co všechno vám škodí.

Příčinou mohou být geny, hormony i nesprávná životospráva


Na vině mohou být jak genetické dispozice, tak hormonální nerovnováha, k níž většinou dochází v pubertě, těhotenství, přechodu nebo po prodělání některých onemocnění. Dalším faktorem, který může mazové žlázy popouzet k větší aktivitě, je i nesprávná péče. V případě mastných vlasů s tendencí k plihnutí platí více než kdy jindy pravidlo méně je více. Špatný výběr vlasové kosmetiky a přehnané používání všech možných přípravků, zvláště těch, které vlasy agresivně odmašťují a vysušují, vedou ke zvýšené aktivitě mazových žláz. Výběr základní vlasové péče v podobě šamponu a kondicionéru je v tomto případě klíčový. Zvolte šetrný šampon, který vlasy jemně čistí bez zbytečného zatěžování a dodává jim základní stavební látky. Hlavní složkou vlasu je z více než 90 % protein zvaný keratin. Ten dokáže vlasovou strukturu posílit už od základu a vlas důkladně vyživit, čímž se zvyšuje jeho odolnost vůči mechanickému a chemickému poškození.

Od nadměrného maštění pomůže i úprava jídelníčku


Na kvalitě vlasů a zdravém fungování vlasové pokožky se do velké míry podílí nejen to, jak o ně pečujete zvenčí, ale jak se staráte o své tělo. Proteiny jsou dobré nejen ve vlasové kosmetice, ale také v jídelníčku. Podle některých studií je nedostatek bílkovin častou příčinou problémů s vlasy a pokožkou hlavy. Do svého jídelníčku proto zařaďte dostatek masa nebo si dopřejte proteinové koktejly a tyčinky. Vedle bílkovin jsou velmi potřebné i vitaminy a minerální látky. Zaměřte se na potraviny bohaté na železo, vápník, hořčík a vitaminy skupiny A, C, E a D. Na mastné kořínky speciálně zabírá zinek a selen, výborné jsou i kvalitní omega-3 mastné kyseliny. Najdete je třeba v rybách žijících v chladném arktickém moři, jako jsou sardinky, makrely nebo ančovičky. Obsaženy jsou také například v lněném oleji. Vyhněte se také fastfoodům: tuky, cukry a smažená úprava jídel neprospívají kvalitě vlasů a pleti. Dejte si pozor i na rafinovaný cukr a průmyslově zpracované polotovary.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vlasy se mi mastí hodně v létě,používám suchý šampón
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles