![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 08. 2010 Péče o tělo
Na trhu je velmi mnoho dentálních doplňků. Jeden vypadá lákavěji, než druhý. Ale jak si vybrat ten správný? Dnešní trh nám poskytuje široký výběr zubních past. Vybírejte však zubní pasty a gely …více»
|
![]() |
31. 07. 2010 Nemoci
Za toto lahodné ovoce vděčíme starým Římanům, kteří je na sever od Alp přenesli kolem druhého století našeho letopočtu. Dnešní kulturní odrůdy byly postupně vyšlechtěny z divoké třešně ptačí.
…více»
|
![]() |
30. 07. 2010 Nemoci
Hrušně k nám zřejmě doputovaly z oblasti za Kavkazem. Obsah vitamínů není nijak závratný; nejvíce obsahují vitamín C, ale zdaleka ne tolik, kolik ho najdeme v našem nejčastějším ovoci – jablku.
…více»
|
![]() |
30. 07. 2010 Péče o tělo
K tomu, aby zubní povlak mohl začít produkovat toxické látky a kyseliny, potřebuje určitou tloušťku a složení. Aby jich dosáhl, potřebuje dostatečný čas, a to zhruba 24 hodin. Pokud je v této době …více»
|
![]() |
29. 07. 2010 Nemoci
Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými typy zákroků - PRK, LASEK, EPI-LASIK a LASIK? LASIK (LASer In situ Keratomileusis) je jednoznačně nejmodernější metodou, upřednostňovanou v současnosti na všech …více»
|
![]() |
29. 07. 2010 Nemoci
Nejběžnější ovoce, které je díky náboženství a mytologii spojeno s řadou symbolických a magických významů, má i léčivé schopnosti.
Více než 80 % čerstvého jablka tvoří voda. Většina účinných látek …více»
|
![]() |
28. 07. 2010 Nemoci
Plody lesních jahod sbírali už naši neolitičtí předkové.
Počátky pěstování jahodníku (Fragaria), který patří do čeledi rostlin růžovitých, spadají do 14. století v jižní Francii. Velkoplodé jahody …více»
|
![]() |
27. 07. 2010 Péče o tělo
Mezizubní prostor je místo, které je jako první zasaženo onemocněním zubního kazu. Na tyto těžko přístupné prostory běžný zubní kartáček při pravidelné hygieně nestačí. Proto mezizubní kartáčky jsou …více»
|
![]() |
26. 07. 2010 Diety
Libové maso zaujímá v redukčním jídelníčku důležité místo. Díky němu dodáme tělu dostatek bílkovin a množství vitamínů, minerálních látek, esenciálních mastných kyselin a aminokyselin. Maso má navíc …více»
|
![]() |
26. 07. 2010 Nemoci
Vinná réva patří k nejdéle pěstovaným kulturním rostlinám. Její plody jsou ideální dietní potravinou. Zaženou chuť na sladké, slupky obsahují velké množství vlákniny, která zlepšuje činnost ochablých …více»
|