Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Musado - moderní způsob sebeobrany

14. 04. 2011 | Fitness
Musado je moderní způsob bojového umění pro sebeobranu, který se prezentuje více jako životní styl, který učí přemáhat strach i těžkosti života a pomáhá hledat vnitřní krásu a energii. Musado se dělí na dvě části, a to tradiční, které je určené pro civilní osoby a military pro výcvik armády a policie.

V předkladu slovo musado znamená cesta válečníka. Kombinuje techniky starých korejských bojových umění a zakladatelem je Herbert Grudzenski z Německa, který dvacet let musado studoval.

V musadu se vyučují techniky pro boj, a to prázdné ruky proti prázdné ruce, prázdné ruky proti ozbrojené ruce a  ozbrojené ruky proti ozbrojené ruce. Při výcviku musado se naučíte správné techniky pro koncentraci, správné dýchání a rozvoj vnitřní energie. Dále jsou zařazovány techniky pro meditaci, rozvoj myšlenkových pochodů, k rozšíření teoretických vědomostí a také k pochopení duševních hodnot. A v neposlední řadě také techniky pro rozvoj boje se zbraněmi.

Musado military pro výcvik armádních nebo policejních složek je zaměřen na základní boj zblízka, bojové techniky s holí, obrana proti bojovému noži a boj s nožem a zvláštní bojové praktiky pro pokročilé. Musado pochází z tradičních korejských válečných umění a jeho kořeny sahají až k počátku našeho letopočtu, vzniklo přibližně v roce 1968. Tímto výcvikem povinně prochází všichni vojáci základní služby armád České republiky. Používá se pro výcvik armády, policie a jiných bezpečnostních složek, speciálních jednotek, jednotek hloubkového průzkumu, letectva, brigád rychlého nasazení a brigád OSN od roku 1993.

V bojovém umění musado se naučíte základní techniky pák, obranu proti napadení, a to jak holou rukou, tak zbraní a základní techniky boje na zemi. Cvičenci musado se učí modelování nebezpečných situací, při kterých poznají svou psychickou odolnost a seznámí se s tím, jak se vyrovnat se strachem a stresem, které tyto situace doprovází. Naučíte se také některé prvky z karate a to postoje, kryty, kopy a údery, v boji na krátkou vzdálenost jsou zase prvky z juda a jiu-jitsu a to třeba páky, škrcení, přehozy a podmety.

Musado také rozvíjí fyzickou a duševní kondici člověka, naučíte se lidskosti, sebeovládání, sebezdokonalování, duševnímu růstu, zachování tělesné kondice a k sebepoznání. Cvičí se v černých plátěných kalhotách a bílém kimonu. Stupně se skládájí z tradiční formy různě dlouhých bojových sestav. Začíná se s bílým páskem a končí černým. Ze zbraní se pro boj používají dlouhé, střední a krátké tyče, nože a pokročilejší i meče, oštěp, polní lopatku, boxer, tonfu, luky, praky, foukačky, palné zbraně a mnoho dalších moderních zbraní. Cílem musado je ukázat jednu z cest, jak najít životní rovnováhu, důvěru ve své schopnosti a posílit zdravé sebevědomí.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek o moderním způsobu bojového umění pro sebeobranu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles