Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správné líčení s kontaktními čočkami

10. 11. 2007 | Krása
Základním problémem při aplikaci make-upu a čeho bychom se měli vyvarovat je zanesení částeček kosmetiky do oka s nasazenou čočkou.

Čočka, která na sobě nese pudr, řasenku nebo špatnou oční tužku může způsobit zarudnutí nebo i nesnesitelnou bolest. Dokonce některé přípravky, u kterých jste na to nebyli zvyklí nebo jsou označovány jako hypoalergenní, mohou po usazení na čočce alergickou reakci vyvolat.

Kdy si čočky nasadit ?

První otázkou většiny zájemkyň o podobné informace je, zda je dobré si čočky nasadit před nebo po nalíčení. Pro velkou část nositelek je odpověď jasná – po nalíčení. Problém však nastává u nositelek, které mají opravdu vysoké dioptrie, a nalíčení bez čoček není možné. V tom případě je tedy nutné čočky nasadit buď před nalíčením s tou největší opatrností, nebo si pro každodenní líčení pořídit brýle.

líčení s kontaktními čočkami Přestože nejsou některé hypoalergenní přípravky dokonalé, jejich kvalita je obecně vyšší. Vždy tedy věnujte výběru patřičnou pozornost a to zvláště kosmetice, která se aplikuje do blízkosti očí. Snažte se vybírat takové výrobky, které jsou popisovány jako „hypoalergenní“ a „vhodné pro nositele kontaktních čoček“. Těm, které mají větší problém se slzením při nasazování čoček, vřele doporučujeme použití vodě odolné kosmetiky, aby nebyl výsledek líčení zničen následným nasazováním čoček.

Řasenka:

Pro dosažení největšího prodloužení obsahují některé řasenky hedvábná nebo nylonová vlákna, těm je potřeba se vyhnout, protože po zaschnutí vlákna padají. Stejně tak nedoporučujeme používat řasenky s obsahem silikonu.

Tužka na oči:

Nepoužívejte tužky vyrobené ze dřeva, které je potřeba ořezávat. Nahraďte je oční linkou na bázi vody. Ani tu ovšem nepoužívejte na vnitřní okraj víček.

líčení s kontaktními čočkami

Oční stíny:

Klasické stíny nahraďte krémovými nebo tekutými. Vyvarujte se silných vrstev stínů.

Pudr:

Vyhýbejte se sypkým pudrům a raději používejte stlačené nebo ještě lépe tekuté. Mějte na paměti, že zvláště některé pudry se krátce po aplikaci uvolňují z pokožky a mohou se tak dostat do kontaktu s čočkami.

Odličovač:

Jestli budete odstraňovat make-up zcela jistě používejte neparfémované, čiré odličovače bez obsahu olejů. Najít takové produkt v prodeji není obtížné.

Stejně jako nebyly čočky nasazeny při nanášení líčidel, i před jejich odstraňováním pomocí vhodného odličovače je vyjměte z očí. Snažte se vyhnout velmi vláknitým vatovým polštářkům, aby se snížilo riziko zanesení vlákna pod později nasazenou čočku. Velmi velký pozor si dejte na používání laků na vlasy. Vždy je používejte před nasazením čoček a samotné čočky si nenasazujte na stejném místě, kde jste před chvílí použili rozprašovač.

Nemějte obavy, že by Vás výběr kosmetiky vhodné pro kontaktní čočky příliš omezil v líčení. I když ne vždy jsou informace dostupné na balení, měl by Vám informace podat každý prodejce.

Zdroj: Cockyshop.cz

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je potreba byt vice opatrnejsi a vybirat si vhodny make-ap
Obrázek uživatelky
profil
Jj čočky nasazovat před líčením, ale sundavat před odlíčením. Chyba se vyskytla, nebo to opravdu psal někdo kdo nemá zkušenosti Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje optička mi taky říkala nasadit čočky před líčením.. navíc, většinou mi stejně ukápne nějaká slza nebo kapka roztoku na tvář, takže bych si make-up ještě doupravila... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
čočky už taky nosím dlouho, a nasazovat čočky po líčení je blbost... i v brožurce, kterou jsem dostala k prvnímu balíčku čoček jasně psali, že se mají nasazovat před líčenímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já nosím čočky už dva roky-mám snimi velikou zkušenost..není to žádná věda jenom na to nejste zvyklí..něco k líčení:já si kontak..čočky nasazuju po líčení jelikož používám pudr!!!a ruce si stejně mít musím to kvůli infekci..doufám že sem vám něco přispěla..na naučení nošení kontaktních čoček..kudik Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles