Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Což takhle dát si nohy na stůl?

22. 07. 2009 | Nemoci
Víte, co je jeden z nejčastějších důvodů, proč ženy nenosí sukně? Vzpomeňte si na stesky vašich maminek či babiček, když přijde v létě čas krátkých kalhot a sukní. Odpověď je jednoduchá. Křečové žíly.

To, co ženy a někdy i muži schovávají v dlouhých nohavicích, jsou rozšířené, vinuté žíly viditelné těsně pod povrchem kůže. Nejčastěji jsou právě na dolních končetinách. Mohou se ale vyskytnout i jinde. Vznikají při oslabení žilní stěny, ať už vlivem dědičné poruchy, nebo získaného onemocnění. Také při nedostatečné funkci žilních chlopní a svalové pumpy a při hromadění krve v žilním řečišti.

Malá chvilka stačí


Křečové žíly nejsou jen „dar od přírody“. Můžeme si k nim i částečně dopomoci životním stylem. Rizikovým faktorem je především dlouhodobé stání a sezení. Což je běžné pro většinu zaměstnání. Abychom tomu alespoň částečně předešli, stačí si v práci najít chviličku a trochu se projít.

Což takhle dát si nohy na stůl?Týmová práce svalů a žilních chlopní


Při chůzi pracují svaly lýtka a nohy a mechanismem tzv. svalové pumpy vytlačují krev směrem k srdci. Aby veškerá práce nebyla jen na svalech, jsou v žilách chlopně, které za normálních okolností zabraňují zpětnému toku krve. Vždy je důležitá vzájemná spolupráce svalů i chlopní. Při dlouhém stání nebo sezení svaly nepracují, krev se tím pádem hromadí v žilním řečišti, žíly se pod tlakem krve začínají rozšiřovat a chlopně už na svoji práci nestačí.

Vždy je lepší nemocím předcházet než je později léčit. Přestože většina lidí považuje křečové žíly pouze za kosmetickou vadu, v některých případech umí být pěkně nepříjemné. Každý, kdo jimi trpí, ví, o čem je řeč. Bolavé a oteklé nohy jsou u některých na denním pořádku. Proto si o polední pauze najděte pár minut na procházku. A když se šéf nedívá, dejte si klidně nohy na stůl.

Zdroj: Křečové - žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
u práce musím stát sezení zakázáno,nohy na stůl si dávám doma dost často
Obrázek uživatelky
profil
kdyby si je tak clovek mohl hodit nahoru i v praciSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak píše paní Ike, nohy na stůl, nebo někam nahoru, to je vždy ulehčení.
Obrázek uživatelky
profil
hore kopytami mi vždycky dělalo a dělá dobře, žíly nežíly Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak já tenhle "dar" mít buduSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles