Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klíšťata letos nakazila už stovky lidí

27. 05. 2016 | Nemoci
Klíšťata jsou letos značně aktivní a přenášejí řadu chorob. Jen do dubna bylo hlášeno nejvíc případů klíšťové encefalitidy za posledních devět let, a také počet případů lymeské boreliózy už zhruba o deset procent překonal čísla za odpovídající období z roku 2015 (lékaři nahlásili statistikům do konce dobna 2016 dohromady 372 případů boreliózy, loni to bylo 337).

Proti klíšťové encefalitidě, která je méně častá než borelióza, ale zato o něco nebezpečnější, se můžete chránit očkováním, na nic proto nečekejte. České republice bohužel v nemocnosti – tj. počtu případů vzhledem k velikosti populace – stále patří první příčka mezi zeměmi Evropské unie.

Pozor klíště
Užitečné informace a návod, jak správně vytáhnout přisáté klíště, naleznete na www.pozorkliste.cz.

V případě správného a včasného vytažení parazita riziko nákazy snížíte. Na webu se dozvíte také to, kolik na očkování přispívá právě vaše zdravotní pojišťovna.



Zdroj, foto: www.pozorkliste.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je červen a já už jsem postupně na všech členech rodiny (psa nepočítám) tahala 10 klíšťat, fakt jich je letos hodně. Vloni jsme se nechali očkovat, komplet všichni, (děti 7 a 9), i naše babi s dědou. A když to letos vidím, tak jsem fakt ráda a jsem daleko klidnější.
Obrázek uživatelky
profil
říkali to i ve zprávách,že díky mírné zimně jsou aktivní
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles