Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravotní benefity saunování – posílení imunity a ochrana proti respiračním chorobám

4. 11. 2023 | Péče o tělo
Pravidelný pobyt v sauně s sebou nese řadu zdravotních benefitů, které pomáhají zlepšit celkový stav organismu a lépe odolávat epidemiím respiračních onemocnění. Vědecké studie opakovaně potvrzují, že saunování pomáhá nastartovat v těle fyziologické procesy, které vedou ke zvýšení produkce bílých krvinek, růstového hormonu i důležitých protilátek.

S nástupem chladnějšího počasí a ubývajícím slunečním svitem se začínají objevovat tradiční epidemie respiračních onemocnění. Účinnou zbraní v boji proti virům a bakteriím je pravidelné saunování.

benefity saunováníJiž po pár minutách v sauně se začínají aktivovat detoxikační procesy v těle, dojde ke zvýšení cirkulace krve, která spolu s potem odplavuje z organismu odpadní látky. Zvýšení teploty zároveň stimuluje produkci bílých krvinek, které dokáží účinně bojovat proti infekci.

Saunování pomáhá chránit také dýchací aparát, protože zajišťuje vzestup hladiny imunoglobulinu A. Tato protilátka se vyskytuje na sliznici dýchacího ústrojí a je klíčová pro ochranu proti bakteriím a virům, které dokáže účinně zlikvidovat.

Pobyt v sauně se pozitivně odráží i na procesu regenerace. Při saunování několikanásobně roste produkce růstového hormonu hGH, který se podílí na vzniku, reprodukci a regeneraci buněk lidského těla, čehož úspěšně využívají i vrcholoví sportovci. Pravidelnými návštěvami sauny se navíc toto číslo úměrně zvyšuje.

Při saunování hraje důležitou roli pravidelnost. Zvýšení hladiny prospěšných látek, jako jsou bílé krvinky nebo imunoglobulin, je pouze dočasné a po několika dnech začne klesat. Pro udržení obranyschopnosti je proto vhodné navštěvovat saunu alespoň jednou, v ideálním případě dvakrát do týdne.


Zdroj, foto: Saunia



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !