Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je nám vnouče drahé, nebo pro nás moc drahé?

27. 05. 2012 | Vaše příběhy
Ono to přece není jen o penězích. Moje maminka nikdy neměla na rozhazování, přesto ji vnučky milují a nedají na babičku dopustit. Ne pro drahé věci, ale proto, že se o ně zajímala a věnovala se jim. 

Tím pádem si většinou s dárkem věděla rady. Proč nakupovat drahé nesmysly, když třeba stačilo na sousedním statku domluvit projížďku na koních ve sněhu. Na tento originální vánoční dárek vzpomínají dcery dodnes. A nejen ony. Byla jsem tam tehdy s nimi a nezapomenu na to horké koňské tělo, které hřálo jako kamínka a všude kolem se třpytil sníh…  Navíc to ani nebolelo, když sebou někdo žuchnul.  

Taky s sebou naši brali holky na dovolenou, aspoň pokud byly menší. Pěkně na střídačku, každý rok jednu a samozřejmě využívali akce „dítě do x let zdarma“.

Je nám vnouče drahé, nebo pro nás moc drahé?Ve svém okolí mám jedny prarodiče, kteří jsou pro mě odstrašujícím případem.  Mají tři děti a šest vnoučat. Rozhodně netrpí nouzí, ale všechno je přepočteno na peníze a mají svůj obálkový systém.  Ať je to dítě nebo dospělý, každý dostane k svátku v obálce dvě stovky, k narozeninám a k Vánocům pětistovku a ke kulatinám tisícovku. Nikdy nezapomenou, ale pouze neosobním způsobem předají v ten správný den obálku a předpokládám, že si pak doma s úlevou odfajfkují položku v seznamu. Nevědí, do které třídy vnoučata chodí, jak se učí, čím by chtěli být, co je zajímá, po čem touží, co je souží…  Na společné dovolené nikdy nebyli, dokonce nevzali žádné z dětí třeba do ZOO. Společné zážitky jsou na nule a proto ani děti k nim nemají žádný vztah.

To já už se vnoučátek nemůžu dočkat. Stýská se mi totiž po době, kdy byly dcery malé a vodila jsem je třeba do cirkusu, to úplně pištěly nadšením.  Nedávno k nám jeden přijel, tak jsem chvilku nostalgicky vzpomínala a pak jsem si šla půjčit dítě k sousedům.

kob - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Rozhodně na tom nevidím nic složitého. Na to, abych si vnoučaty něco užila nepotřebuji peníze. Stačí mi k tomu les,procházka i po městě,sport,dětská hřiště,já nevím, možností je fůra,ale hlavní je umět děti zabavit. Strašně se těším,jak si to budu užívat se svištěm od dcery,určitě budeme stále někde venku.
Obrázek uživatelky
profil
...ale já docela chápu i ty sousedy...mají 6 vnoučat od 3 dětí, vezmou na dovolenou jedno vnouče a ostatní to bude mrzet...a možná se i naštvou,že je nemají rádi..Je to složité...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles