Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zeť

23. 12. 2022 | Vaše příběhy

Jirka mi nevadil. Byl to dlouhé roky přítel mé dcery, ideální ale nebyl. Kdo je ale ideální? Dcera si s ním zpočátku rozuměla, později se ale vyskytly problémy. Začali se hádat. Především Jirka dceru urážel. Tu to pak mrzelo a poslední rok se jen trápila. A tak se rozešli. Konec světa to nebyl, dcera se ale trápila. Toužila opět po lásce. Být milována a pro někoho něco znamenat. Je to pečovatelská duše, děti už měla velké, a tak se najednou neměla o koho starat. Po čase poznala Dana.

Dan po dvaceti letech manželství, kdy mu žena utekla s jiným, už partnerku nehledal. A tak se domluvili, že budou jen kamarádi. Dcera se také nechtěla vdávat a s někým žít, jen stále toužila po lásce.

S Danem se vídali jen občas, protože měl hodně práce. Dům, ve kterém žil, si žádal stálou údržbu a on měl jen dvě ruce. Dcera mu nabídla několikrát, že mu ráda s prací pomůže, on ji ale nechtěl zatěžovat. A tak se osobně vídali sotva jednou za měsíc. Volávali si ale každý večer po návratu ze zaměstnání, a dokonce často i v noci. To pak oba chodili do práce jako zmoklé slepice.

Dan byl dceři velmi sympatický. Zpočátku si neuměla představit, že se objeví někdo, kdo o ní bude vědět tolik jako kdysi Jiří. Nyní ale znal Dan dceru mnohem lépe. To proto, že se zajímal o její pocity, byl jí dobrým rádcem a také vrbou. Dokázala se mu se vším svěřit, snad právě proto, že novou ženu nehledal a dcera se potřebovala občas vypovídat někomu mimo rodinu. Dan není přítel, může mu říct proto všechno. Byl velmi dobrým posluchačem, ale dokázal ji i pobavit. Škoda, že měli na sebe tak málo času, kdy se mohli opravdu osobně setkat a něco podniknout.

 „Víš, ale s Danem se po dlouhé době zase od srdce směju. Připadá mi lepší, než všechny mé kamarádky. Ty mi radí ve svůj prospěch, ale Dan chce poradit tak, aby to přineslo užitek především mě samé,“ svěřovala se dcera a já jí kamaráda přála. Snad také proto, že si zvykla a láska jí už tolik nechyběla. Trápilo mě ale, že by jednou mohla zůstat sama.

Uběhly dva dlouhé roky, a nic se nezměnilo. Dcera byla dál bez partnera a jediný mužský v jejím životě kromě otce a syna byl její kamarád Dan. Jemu se svěřovala, s ním se smála a s ním jí bylo opět dobře. Asi se dobře cítil i Dan, protože jinak by jim jejich pravidelné telefonáty a občasné schůzky nemohly tak dlouho vydržet.    

Dan mezitím uvažoval. Byl to dobrý nápad, že se rozhodl do dalšího vztahu se už nepouštět? Co bude jednou, až zestárne? Co když dům už nebude zvládat? Co když onemocní? Měl sice také děti, ty ale měly své rodiny. Když se ho jednou malá vnučka vážně zeptala: „A dědo, proč nemáš taky babičku?“ najednou mu vše došlo. Je pro něj dům tak důležitý? Byl to starý dům, nechtěl do něj přivést už žádnou ženu. Věděl, že jeho bývalá manželka kvůli domu odešla. A tak se tenkrát rozhodl. Nikomu nic neřekl a dal na dům inzerát. Dům je pro rodinu, a ne pro jednotlivce. Za utržené peníze si koupil útulný byt v našem městě. Najednou měli Dan s mou dcerou k sobě blíž a Dan měl mnohem méně práce a povinností. A tak občasná setkání vystřídaly schůzky téměř každodenní. Moc si ti dva rozuměli. Smáli se a nikdy se nehádali. Trvalo to ještě poměrně dlouho, než z přátelství vzniklo mnohem silnější pouto. No, a dnes i přes přesvědčení obou, že svatba je jen hloupý přežitek, mám skvělého zetě. Rozumí naší dceři, nemá levé ruce a už ví, co od života čekat. A co je nejdůležitější, ti dva si váží jeden druhého.  


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zeť:

Zeť
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc jim tu lásku přeji Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice