8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zhruba třetina dospělých Čechů nechodí vůbec ke kadeřníkovi. Většina si ani správně nemyje vlasy

20. 08. 2013 | Péče o tělo
O své vlasy se pravidelně stará zhruba 84 procent žen, ale jen 40 procent mužů. Zbytek mužů raději volí krátký sestřih, aby se mohli stříhat doma. Pravidelně si vlasy nechá ošetřit partnerem, partnerkou, kamarádkou nebo kamarádem či maminkou téměř třetina Čechů. Při výběru kadeřníka je pro muže nejdůležitější dostupnost, ženy naopak hledí na kvalitu služeb. Kadeřníka navštíví průměrně jednou za dva měsíce. Během letních měsíců však péči o vlasy zanedbávají ženy i muži.

Ztráta lesku, krepatění, lámání či přesušení – to jsou nejčastější problémy, které trápí vlasy během letních měsíců. O vlasy je přitom během léta důležité pečovat stejně jako o pokožku. Sluneční vlasová kosmetika chrání vlasy před UV paprsky, působením větru, mořské soli, chlorované vody a chrání vlas před blednutím, lámáním a vrací mu lesk a sílu.

Zhruba třetina dospělých Čechů nechodí vůbec ke kadeřníkovi. Většina si ani správně nemyje vlasyBěhem léta je důležité používat péči zaměřenou na přesušení vlasů. To může být sluneční, hydratační nebo olejová vlasová kosmetika. Existují i přípravky, které jsou voděodolné. Oproti opalovacím krémům nemá vlasová kosmetika stupně ochranných faktorů. Kudrnaté, rovné, blond i tmavé vlasy reagují na UV záření stejně, není proto třeba vybírat speciální vlasovou kosmetiku. Používat ji má úplně každý.

Problém je, že Češi nechtějí investovat do kvalitních profesionálních přípravků a své vlasy dostatečně nechrání před všemi škodlivými vlivy. Přitom ochrana vlasů není nijak složitá. Při pobytu na slunci je vhodné mít pokrývku hlavy. Dlouhé vlasy je dobré upravit do účesu tak, aby konečky vlasů byly ukryté před slunečním zářením, například do drdolu. Důležité je používat speciální vlasovou kosmetiku s UV ochranou. Existují různé přípravky například ve sprejích, jejichž aplikace je velmi snadná a rychlá. Po koupání ve slané nebo chlorované vodě je dobré vlasy opláchnout sladkou vodou a večer umýt hydratačním šamponem a poté ošetřit speciální maskou.

Po návratu z dovolené je vhodné navštívit kadeřníka, který provede hloubkovou regeneraci a zastřihne roztřepené konečky vlasů. Nezaškodí podstoupit vlasovou diagnostiku. Ta slouží k určení typu vlasů a doporučení péče o ně, odhalí také příčiny vypadávání vlasů. Dále kadeřníci doporučují aplikovat intenzivní noční kúry na vlasy.   

Pro Čechy je typické, že si vlasy myjí příliš často, používají zbytečně velké množství šamponu, vysušují je příliš horkým vzduchem nebo je rozčesávají silou. Běžná péče o vlasy je snadná. Nejvhodnější frekvence mytí vlasů je jednou za dva až tři dny. Vlasy stačí opláchnout nejlépe vlažnou vodou, nanést šampon v množství ořechu, na dlouhé vlasy nepatrně více. Následně šampon napěnit, pokožku hlavy promasírovat a důkladně opláchnout. Po umytí aplikovat balzám na vlasy, opět v přiměřeném množství, a opláchnout. Vlasy vysušit ručníkem, ale nikdy je nedrhnout silou. Vlhké vlasy jemně rozčesat. Při fénování nepoužívat nejvyšší teplotu.

Zdroj, foto: Klinika GHC Praha



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No ono to s vlasy není tak hrozné i bez kadeřníka..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak nevím, kde se vzala statistika,ale to nevadí.Muži jsou ostříháni dohola. Proč ne? Vždyť se nabízí strojky! Proč chodit k lazebníkovi, když doma je to rychlejší a levnější. Tak to praktikuje manžel i syn.
Já chodím pravidelně 1 krát za 5 týdnů ke kadeřnici. Kosmetiku používám takovou, jaká se dnes nabízí.
Moje babička používala kdysi žloutkový a březový šampon za pár babek, žádný kondicionér. Vlasy občas spláchla octovou vodou. A taky žila. Občas zašla ke kadeřníkovi na tzv. trvalou (mám pocit, že se to jmenovalo Studená vlna). Dnes se z toho problém.
Obrázek uživatelky
profil
Šampon se na vlasy nanáší odjakživa dvakrát. Po prvním šamponování to ještě "není ono". Nebo používám špatné šampony - Dove, Schauma, Palmolive...?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles