Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zima se blíží aneb: Dohlédněte, aby měly vaše děti dostatek energie

30. 11. 2013 | Zajímavosti
Správný přísun živin je pro každého velmi důležitý, tím spíš pro děti, které se teprve vyvíjejí. V chladnějších dnech, jako jsou tyto, musíme na správné složení jídelníčku svých dětí dbát o to víc. Organismus potřebuje mnohem větší přísun energie, aby se mohl dostatečně zahřát a aby byl schopen čelit nákazám, které obzvláště v tomto období číhají na každém rohu.

K jablíčku a mrkvičce proto přihoďte svým dětem do svačinového boxu i pár plátků šunky pro děti. Klidně jim je přibalte jen tak, nebo šunkou naplňte celozrnný chlebíček. Budete tak mít jistotu, že má vaše dítě dostatek vitaminů a že nebude trpět do oběda hlady. Můžete klidně přidat jeden šunkový chleba navíc, aby se váš potomek mohl o tuto pochoutku podělit i se svými spolužáky.

dětská šunkaŠunky obecně obsahují vysoký obsah bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek důležitých pro lidský organizmus. Jsou také zdrojem například železa, fosforu, zinku či hořčíku a obsahují vitaminy skupiny B, vitamin A a D. Velmi důležitý je obsah tzv. esenciálních aminokyselin, které tělo potřebuje pro svou správnou funkci, obnovu tkání a dětský organizmus také pro růst. Tyto látky si tělo neumí vytvořit samo, a tudíž je musí přijímat ze stravy.

Dětem ale raději kupujte šunky pro děti, které jsou svým složením pro ně nejvhodnější. Šunky pro děti ale nejsou určeny jen dětem. Svým složením splňují mnohem vyšší nároky a tudíž jsou vhodné i pro osoby dodržující redukční diety, nebo mají zájem se stravovat zdravěji. Jelikož neobsahují lepek, jsou vhodné i pro ty, kteří jsou kvůli celiakii či jiným nemocem nuceni dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.

Pro nízký obsah tuků, cholesterolu a sacharidů jsou ceněné rovněž dušené šunky. Podstatně nižší podíl tuku oproti vepřovému masu, které přirozeně obsahuje 2-3% tuku, naleznete u drůbeží šunky. Ke snížení hodnot došlo ve srovnání s minulostí i u obsahu soli, která se dnes vyskytuje průměrně okolo 2% a méně. Dušené šunky mají velmi dobré nutriční složení, a proto jsou při zachování pestrosti stravy vhodné i pro zdravý styl výživy.

Při přípravě svačinky pro své dítě se tudíž neostýchejte a připravte ji i pro sebe a manžela do práce. Určitě vám v pauze mezi snídaní a obědem přijde vhod.

Zdroj, foto: LE&CO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zima se blíží aneb: Dohlédněte, aby měly vaše děti dostatek energie:

Zima se blíží aneb: Dohlédněte, aby měly vaše děti dostatek energie
Zima se blíží aneb: Dohlédněte, aby měly vaše děti dostatek energie
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !