8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlaté mince potěší investory i lidi hledající vhodný dárek

18. 12. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

Jsou lidé, jež nemají při vybírání správného dárku vůbec žádný problém. A pak je tu zbývající většina, která právě nad tímto úkolem často dlouze tápe.

Vždy se z toho samozřejmě můžete vymotat s pomocí dobré flašky, případně koupit hezké květiny, nicméně pokud vám na dané osobě záleží, sami toužíte vymyslet něco zvláštního. V poslední době jsou v kurzu třeba zlaté pamětní mince, jež nejsou zase tak drahé a dokáží potěšit.

Dá se na nich vydělat


Když už darovat zlato, tak nejčastěji ve formě šperků, nicméně i zlaté mince mohou být v tomto ohledu více než dobré.

Zlaté mince potěší investory i lidi hledající vhodný dárekJsou zajímavé i tím, že patří mezi dobré dárky pro muže i ženy. Něžnější pohlaví pochopitelně spíše preferuje šperky před zdobnými penízky, avšak ne vždy je vhodné je použít jako dárek. Mince nic nenaznačují a mají zároveň výhodu také v tom, že mohou v budoucnu růst na ceně.
Zlaté mince se totiž společně se slitky používají i jako komodita vhodná pro investorské účely. Na rozdíl od akcií nejde o nic složitého a vydělat si tímto způsobem může víceméně každý, kdo má alespoň nějaký použitelný základní kapitál.

Bohatě postačí se jen řídit jednoduchým pravidlem – během ekonomické konjuktury nakupovat, v krizových dobách se ziskem prodávat. Někdy je však nezbytné si nějaký ten pátek počkat na vhodnou příležitost.

Je možné je nechat upravit


Mnoho pamětních zlatých mincí již má vyrytá běžná česká i slovenská jména. Stačí jen koupit ty správné. Zde však může být problém, jelikož ne vždy je možné nakoupit minci se jménem, které zrovna potřebujete.

V takovém případě je rozumné koupit si čistý model a zbytek nechat udělat profesionálního rytce. Ten dokáže mince obohatit nejen o jména, ale i o další prvky jako jsou například znamení zvěrokruhu nebo vysokoškolský titul.

Takovýto zlatý dukát pak působí daleko lépe a je možné jej použít, když má někdo svátek, narozeniny, výročí svatby, povýšení v práci nebo čerstvě po matuře či promoci.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !