8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Změna počasí a bouřky….

26. 04. 2010 | Vaše příběhy

Tak jsme si zase jednou užili víkendu s dětmi.

Začalo to brzy ráno v sobotu. Z pokojíčku se ozýval nedefinovatelný řev a ryk. „Jééééžiši, oni se asi pozabíjí“ napadlo mě a letěla jsem se podívat. V pokojíčku chaos, nepořádek a děti křičící a přetahující se o hračku.

S očima v sloup jsem kolem nich prošla, najednou řev ustal. A děti stáli vedle mě. „Moje, maminka, nééééé moje maminka, néééé moje maminka“ a řev začal nanovo. Aspoň že jsem něčí, pomyslila jsem si a s úsměvem šla dělat svým milujícím dětem jako milující máma snídani.

No samozřejmě, že tohle oni jíst nebudou a just chtějí něco jiného. Jo děti, nemáte-li hlad, nejezte, však až hlad přijde, ještě s chutí pojíte. Řekla jsem si a usrkávala ranní kávu.

Manžel seděl spokojeně v obývacím pokoji a řev dětí jej nechával docela klidným. Ještě dopoledne jsme se vydali, pravda trochu riskantně, na nákupy. V jednom nákupním středisku jsme pojedli oběd. Samozřejmě velké oči naší dcerky opět zvítězili, ale bříško nespapalo. Nimrala se v jídle a chichotala. Jídlo samozřejmě všude, jen ne v břiše.

O tom, jak se dohádali ohledně pití, raději popisovat nebudu, nutno však říci, že jsem se relativně styděla, i když jsem si v duchu nadávala, že jsem to měla předvídat a s dětmi raději nikam nechodit.

Po 12. hodině, upachtění,  jsme nasedli zpět do auta a odjeli domů, kde jsem obě, podotýkám OBĚ děti uložila. Spali asi hodinu. Probudilo je hřmění a už jsem měla dcerku v náručí. „Mamíííííí já se bojíííííím.“

„Nemáš se čeho bát, když jsi s námi,“ konejšila ji. Udeřil hrom a dcerka se rozkřičela a rozbrečela.

Samozřejmě začalo mohutně pršet.

Nakonec pršelo i celou noc s bouřkou a obě děti spali s námi. V neděli byla opět bouřka a opět byli děti jak urvané z řetězu. Déšť byl mohutnější, bouřka hrozivější a děti ještě ukřičenější. Když na chvíli vypnuli proud, konejšila jsem dcerku v náruči.

Po půlhodince vše ustalo a s tím i ukřičenost dětí.

Opět byli relativně hodné. Venku se prudce ochladilo a já si vzala Brufen, protože mě ze změny tlaku rozbolela hlava.

Nevím jak vaše děti, ale ty moje asi na změnu tlaku a počasí takhle reagují. Asi jsou v tomto směru po mně, neb já před těmito výkyvy trpím migrénami, v lepším případě jen bolestí a točením hlavy.


Diesonne – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pravopis nehodnotím, od toho je tu admin, ale je pravdou, že výkyvy počasí s lidmi dělají hrozné věci a bouřek se často bojí také dospělí.
Obrázek uživatelky
profil
téma článku dobré, ale ty pravopisné chyby ...
oči zvítězili
děti byli (několikrát)
děti spali
děti stáli

Ve škole nás učitel nabádal k tomu, abychom se vyvarovali častému používání sloves "být" a "mít", protože ubírají na dramatičnosti.
V neděli byla opět bouřka a opět byli děti jak urvané z řetězu. Déšť byl mohutnější...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles