Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ztracená náušnice

14. 07. 2012 | Vaše příběhy

Ten den bylo velké teplo. Vydala jsem se na kole s kamarádem a mým psem k místní nádrži, kam se chodíme v létě koupat. Beník seděl v košíku na kole a štěkal. Přitom se rozhlížel dokola, jestli někde nezahlédne kočku nebo psího kamaráda.

U vody bylo narváno. Lehli jsme si a já to jako první nevydržela a vběhla jsem do vody. Za mnou nadšený Ben, vzorný a vytrvalý plavec, a kamarád hlídal věci na dece. Dováděli jsme a plavali na druhou stranu nádrže. Bylo to příjemné ochlazení po dnech horka. Vydrželi jsme tam až do večera. Večer jsme se loudali domů bez bot, na boso, jak to máme rádi. Kola jsme vedli, Ben běhal kolem nás. Uklidila jsem kolo, umyla Beníka a šla jsem se vykoupat. Šáhla jsem si na ucho a zjistila jsem, že nemám svou zlatou náušnici. Byl to velký šok. Náušnice byla drahá, navíc to byla rodinná památka, kterou jsem dostala od mamky. „Ne, to nemůžu tak nechat!“, napadlo mě. Musím náušnici najít! Venku byla ale už tma. Popadla jsem telefon a volala kamarádovi: „Milane, vem si baterku a přijď k nám, prosím!“, žadonila jsem. Kamarád byl za pár minut u nás. Já vzala také dvě baterky, kdyby jedna přestala svítit, zbylou náušnici na ukázku, a šli jsme hledat tu druhou. 

Ztracená náušniceK nádrži jsme to měli pět kilometrů tam a pět zpátky. Předpokládala jsem ale, že jsem náušnici ztratila na místě, kde jsme měli deku. Tam jsme si totiž hráli se psem, který skákal a dováděl. Byla už tma a my šli pěšky. Baterky svítily na zem, naše oči hypnotizovaly kraj silnice, kudy jsme se vraceli. Ještě jsem Milanovi ukázala zbylou náušnici, a připnula jsem si ji na svůj svazek klíčů, abych ji také neztratila.

Začínal mě už bolet krk z neustálého pozorování vozovky, když jsem si uvědomila, že na svazku klíčů necítím svou náušnici. Zpanikařila jsem a předala svazek Milanovi, aby se podíval. Ten přejel kolečko s klíči, řekl, že náušnici také nevidí, a vrátil mi svazek do ruky. Tak já jdu hledat náušnici, a ztratím druhou! Byla jsem zoufalá a vracela jsem se, abych hledala tu z klíčů. „Milane, hledej, prosím, taky,“ zavolala jsem na kamaráda. Ten se podíval na chodník a zvolal: „Hele, já ji mám!“ Náušnici ale nesebral ze země. Ukázal svazek klíčů, který měl v ruce. On si totiž se mnou svazky vyměnil. Dal mi do ruky ten svůj, místo mého, na kterém celou dobu náušnice visela. A tak jsme se vydali dál k vodní nádrži.

Došli jsme na místo, kde už nikdo z koupajících se lidí nebyl. Je to místo za městem, kde není veřejné osvětlení. Navíc kolem celé nádrže roste hustá tráva. My našli naše místo, kde jsme měli deku, a dali jsme se do hledání náušnice. Klečeli jsme na břehu, svítili baterkou a hypnotizovali každé stébélko trávy. Marně. Náušnici jsme nenašli. Asi se utopila ve vodě během plavání. A tak jsme se dali na smutnou cestu zpět. Znovu jsme si svítili na cestu, kdyby náhodou náušnice někde ležela.

„Hledáte něco?“, ptal se nás mladík, který nás míjel, jako by to nebylo na nás vidět. Svitla mi naděje.

„Našel jsem klíč,“ usmíval se.

„Ne, ten nehledáme, děkujeme,“ řekla jsem smutně.

Náušnici jsme nenašli. Doma jsem ještě zjistila, že jsem ztratila také druhou baterku, kterou jsem si dala do kapsy.

Takto nevesele skončilo mé nedávné koupání ve volné přírodě…


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Ztracená náušnice:

Ztracená náušnice
Ztracená náušnice
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hlavne preto, že to bola pamiatka po mame.
Ja som stratila náušnicu na stanovačke v Dolomitoch, ale nebola taká vzácna, ako tá tvoja.
Aj tak mi to bolo ľúto.
Obrázek uživatelky
profil
Taky by mi to bylo strašně líto. Já jsem taky ztratila náušnici. Bylo to v zimě, když se nosí čepice a čelenky. Taky jsem hledala na cestě z domu až ke kamarádce, u které jsem byla. A když jsem pak přišla smutná domů, že jsem ji nenašla, tak jsem ji našla zapadlou pod kobercem ve vchodě. Musela mi spadnout, když jsem si nasazovala čelenku.
Pěkně napsaný příběh, i když se špatným koncem.
Obrázek uživatelky
profil
že se náušnice nenašla. Zkoušeli jste ji hledat ještě následující den za světla? Já bych to určitě udělala.SmajlíkSmajlík
Já jsem před lety ztratila náušnici při rytí záhonu. Našla jsem ji asi za pět let na stejném záhonu, ale byla trochu poničená, nosit už jsem ji nemohla. Obě mám schované na památku.SmajlíkSmajlík
Pěkně napsaný článek!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík Naušnice je škoda,když to byla památka po mamince
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles