Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Romana Luknára

11. 10. 2013 | Televizní tipy
Charismatický slovenský herec, známý i z mnoha českých snímků, odešel do Španělska za svou láskou. Vrátil se domů poté, co se u něj objevily závažné zdravotní problémy. Dnes je v pořádku a opět vystupuje ve filmech. Pořad 13. komnata Romana Luknára připravili: B. Kubíková, P. Blažek a V. Stehlíková.

Roman Luknár patří mezi nejznámější slovenské herce. V Čechách se proslavil díky výrazným rolím ve filmech Jana Hřebejka (Kráska v Nesnázích, Medvídek, Nestyda), sám má nejraději četníka v Lidicích.

V pořadu 13. komnata Romana Luknára se dozvíte, že jako malý býval dost nemocný a po půlročním pobytu v tatranském sanatoriu dokonce koktal. Přesto se vypracoval ve zdatného recitátora a od deseti let hrál ve filmech a inscenacích. Vystudoval VŠMU, nastoupil do 13. komnata Romana Luknárasvého vysněného divadla v Trnavě a měl za sebou přes 80 filmů. Přesto hodil kariéru za hlavu, když se zamiloval do Španělky Loly a odstěhoval se za ní. Zpočátku ve Španělsku myl nádobí a loupal brambory v restauraci, šťastná náhoda ho však dovedla zpět k filmování i divadlu. V divadle však paradoxně začaly výrazné zdravotní problémy a on oslepl na jedno oko. Lékaři mu nedokázali pomoci.

Zoufalý odjel do Bratislavy a rozhodl se zcela změnit způsob života. Začal budovat krytý zábavní park pro děti v prostorách, kde bývaly kanceláře. Změna prostředí a fyzická práce mu skutečně pomohly a zrak se mu vrátil.   

Pořad 13. komnata Romana Luknára vám prozradí, že se dvakrát snažil rodinu přesadit do Bratislavy, ale nepodařilo se mu to. Je čerstvě rozvedený, jeden syn žije s ním v Bratislavě, druhý s bývalou manželkou v Madridu. Z divadla mu zůstalo takové trauma, že v divadle nejen nehraje, ale nechodí do něj ani jako divák. Kdysi sice toužil po životě u moře, ale dnes je rád zpět na Slovensku, nerad cestuje, nesnáší hotely, nic cenného nevlastní, nejraději je sám a po natáčení tráví nejvíc času v lese. Dopracoval se k názoru, že raději od života nic nečeká,  nic ho tedy nemůže zklamat a s ničím se netrápí.

13. komnata Romana Luknára bude ve vysílání 11.10. 2013 od 21,05 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Romana Luknára:

13. komnata Romana Luknára
13. komnata Romana Luknára
13. komnata Romana Luknára
13. komnata Romana Luknára
13. komnata Romana Luknára
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !