Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

16. října - Světový den výživy

16. 10. 2012 | Svátky

Každoročně je Světový den výživy připomínán 16. října ve více než 150 zemích světa. V tento den si vzpomeneme na stálý nedostatek potravy v některých rozvojových zemích, kde často na hlad a podvýživu umírají zejména děti.

Cílem tohoto Světového dne výživy je zajištění dostatku potravin a pitné vody v rozvojových zemích, zmírněním chudoby a hladu. Ve vyspělých částech světa je problém opačný. Hlady netrpíme, protože potravin a pitné vody je dostatek. Setkáváme se spíše s plýtváním potravin a narůstající obezitou a to zejména u dětí. Obezitou, přejídáním a nesprávnými stravovacími návyky trpí nejen děti, ale také dospělí. Stravování je základní potřebou, které získáváme od dětství od svých rodičů. Světový den výživy nám má připomenout, že život každého člověka je jedinečný a neopakovatelný, tak bychom si ho měli všichni dostatečně vážit. V tento Světový den výživy se konají různé přednášky, na téma zdravá výživa.

16. října - Světový den výživyŽít zdravě může každý z nás

Není na škodu si připomenout, co vlastně ke zdravému a dlouhému životu patří. Určitě to bude vyvážená strava, jíst se má s mírou, nemáme se přejídat, vede to k obezitě. Hodně zdravého a dobrého nám poskytuje příroda. Každý den bychom si měli dopřát blahodárnou vlákninu pro trávení, minerály a vitamíny, které získáváme z ovoce zeleniny. Stopové prvky, které jsou obsažené v celozrnném pečivu. Omega 3 mastné kyseliny mohou zlepšit hladinu tuků v krvi, jsou obsaženy hlavně v mořských rybách. Ke zdravé stravě přidáme ještě pořádnou dávku pohybu, spánku a budeme dodržovat správný pitný režim. Častým pitím zbavíme tělo jedovatých látek a toxinů. To všechno nám napomáhá při léčení různých nemocí, hubnutí a zpomalení stárnutí.

Co naopak škodí

Například u nás a v jiných vyspělých státech lidé umírají na nejčastější nemoci srdce a cév. Jedním z důvodů jsou nevhodné stravovací návyky. Nadměrný energetický příjem, vysoká spotřeba živočišných potravin, tuků, cukrů a solí. Nevhodný způsob stravování může vést ke zvýšení rizikových faktorů, mezi které patří obezita, zvýšená hladina cholesterolu v krvi, vysoký krevní tlak a onemocnění cukrovkou. Samozřejmě se musíme držet také zásad, nepít, nekouřit a vyhýbat se stresu. Nezapomínat na pohyb a vydatný spánek. Důležité je základní pravidla dodržovat. Zda se podle nich bude řídit, si musí rozhodnout každý sám.

16. října

Světový den výživy

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku 16. října - Světový den výživy:

16. října - Světový den výživy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nezbývá nic jiného než souhlasit
Obrázek uživatelky
profil
bez stresu to dnes snad ani nejde bohužel
Obrázek uživatelky
profil
budu se taky snažit...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík tk já se budu snažit...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles