Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 častých mýtů v dentální hygieně

27. 11. 2019 | Péče o tělo
Zuby si musíme čistit pouze drahými zubními pastami či konzumace jablka nahradí plnohodnotné čištění zubů… Na tyto a další stomatologické mýty nyní odpovíme.

Důležitost pasty

Je potřeba říct, že význam zubních past mnoho lidí přeceňuje. Skutečně je pravda, že pokud zuby čistíme důkladně. Tak ani pastu nepotřebujeme. Je vhodná spíše k osvěžení. Když se pacienti ptají, jakou pastu doporučuji, tak jim odpovím, ať si vyberou takovou, která jim chutná. Při čištění stačí používat pouze malé množství. Občas jsou dobré speciální pasty pro jedince s citlivými zuby.

Krásně bílé zuby po bělící pastě

Nenechte se plést reklamami, protože zázračná bělící pasta na doma neexistuje. Lidé často utrácí za drahé pasty a gely, které nám mají zuby dokonale vybělit. Bělící pasty bohužel nefungují, maximálně nám mohou udržet zuby vybělené. Pokud chcete zuby bílé, nevyhazujte peníze za drahé pasty, ale svěřte se do rukou lékaře, nebo hygienistky a zuby nechte vybělit peroxidem, následně pak můžete efekt bělící pastou pouze udržovat.

mýty v dentální hygieněJablko místo kartáčku

Z dětství si mnozí pamatují rčení, že jablko nahrazuje zubní kartáček a po jeho konzumaci si již nemusíme čistit zuby. Toto je samozřejmě nepravdivé. Jablko rozhodně nenahradí čištění zubů. Navíc obsahuje cukr, který je rájem pro bakterie. Jediným stomatologickým „jablečným přínosem“ je jeho „vláknovitá“ struktura, která dobře masíruje dásně a mírně odstraňuje povrchové nečistoty.

Žvýkačka je nezdravá a vytahuje zubní plombu

Mnoho lidí se obává, že žvýkačky jsou na zuby nezdravé a mohou vytahovat plomby. Opak je ale pravdou. Kvalitní plomby se nedají jen tak vytáhnout žvýkačkou. Pokud přeci jen žvýkačka vytáhne plombu, tak se jednalo o špatnou plombu (např. prasklou) či o plombu, pod kterou se vytváří kaz – takže spíše upozorní na stomatologický problém. Důležité je ale vždy mít žvýkačky bez cukru, protože cukr je potravou pro bakterie, které způsobují zubní kaz. Žvýkačky bez cukru navíc pomáhají neutralizovat kyseliny v puse.

Čím tvrdší kartáček tím lepší

Na trhu je k dostání spousta tvrdostí kartáčků. Pokud si pořídíte tvrdší kartáček tak vaše zuby nevyčistí lépe, ale spíše jim uškodí. Příliš tvrdý kartáček totiž může při špatné manipulaci podráždit dásně a poškodit zubní sklovinu a časem může dojít, až k odhalení zubních krčků. Pokud zvolíte příliš měkký kartáček, tak se délka čištění zubů může velmi protáhnout a budete muset volit velmi precizní techniku, abyste si zuby vyčistily opravdu dokonale. Ideální je kupovat soft kartáčky, pokud váš stomatolog neurčí jinak.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !