Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 rad, jak naučit dítě bruslit

8. 01. 2019 | Zajímavosti
Prohánět se po ledě? Po tom touží každé dítě! Jak ho to však naučit, aby byly jeho jízdy bezpečné pro něj i pro druhé?

1. Nezačínejte moc brzy

S výukou bruslení je optimální začít v předškolním věku, mezi 4 až 6 rokem, kdy už je jeho kotník zpevněný. Správné načasování prvních krůčků na bruslích se odvíjí od fyzické zdatnosti dítěte, nemá-li ale dítě dostatečně zpevněné svaly a vazy v kotníku, je dobré s výukou chvíli počkat. Musíme dát totiž pozor na nebezpečné přetěžování kloubů a páteře, protože vývoj kostry není v tomto věku ještě ukončen. Dohlédnout musíme i na správné držení těla.

2. Oblečte dítě správně

Při bruslení bychom neměli podcenit výběr oblečení. Dítě se bude potit a při pádech, bez kterých se začátky určitě neobejdou, se bude víc „válet“ po ledu než stát na nohou. Proto musí být oblečení nepromokavé, odvádějící vlhkost od těla a s tepelnou izolací. Také rukavice musí být pevné a nepromokavé. Zároveň je třeba vybrat oblečení, které umožní malému bruslaři pohodlný pohyb.

brusleníNa rozdíl od in-line bruslení není nutné, aby děti měly chrániče kolen či loktů. Pády na led jsou tlumené zimním oblečením, a navíc nejsou tak bolestivé jako pád na asfalt při in-line bruslení. Naprostou nutností je však lyžařská helma (ne cyklistická!), pod kterou mohou menší děti mít tenkou čepici nebo kuklu.

3. První krůčky bezpečně

První pokusy na ledních bruslích by měly vždy probíhat za podpory k tomu určené „hrazdičky“. Jedná se o plastovou nebo kovovou podporu, která dětem usnadní vstup na led a koordinaci pohybů v počátcích výuky. Bez této pomůcky dítka po vstupu na led opakovaně padají, velmi těžko se jim vstává a další výuce se pak kvůli úvodním negativním zkušenostem brání. Hrazdička je v tomto ohledu nezbytnou učební pomůckou.

4. Brusle by měly perfektně padnout

Ponožky volte určitě vysoké, ale ne příliš silné, aby dítě neztrácelo cit v noze. Samozřejmě nejdůležitější jsou brusle, které by měly perfektně padnout – bota musí odpovídat velikosti nohy dítěte, měla by pevně sedět v patě a kotnících, prsty mohou být volnější. Nekupujte zbytečně větší velikost bruslí – dětem by se špatně ovládaly a zakopávaly by o volnou špičku. Dbejte i na správné zašněrování – ve špičce boty příliš neutahujte, zato je pevněji zašněrujte v nártní části a nahoře pak opět volněji.

5. V kurzu se dítě naučí správně vše potřebné

Pokud máte ve svém okolí příležitost, určitě svěřte své děti do rukou odborníků. Při výuce je totiž potřeba kromě zkušeností i hodně trpělivosti a vysvětlování. Dítě s „cizím“ člověkem a v kolektivu lépe spolupracuje, je přístupnější. Lektoři kvalitních kurzů bruslení jsou vyškolení a postupují podle odborné metodiky.

Zdroj, foto: Monkeys Gym



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !