Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

8 tipů jak chránit pleť před vnějším znečištěním

13. 11. 2015 | Krása
Máte pocit, že je vaše pleť našedlá, podivně mdlá a bez přirozeného lesku? Používáte nejrůznější drahé pleťové přípravky, ale výsledný efekt se stále nedostavil? Příčina je možná někde jinde, a sice v prostředí, ve kterém žijeme. Studie z roku 2010 uvádí srovnání pleti dvou skupin žen stejné věkové kategorie, jedna skupina žijící na venkově, druhá ve městě. A výsledek? O 22% vyšší výskyt vrásek a hyperpigmentace u žen žijících ve městě, a to právě v důsledku znečištěného životního prostředí. Jak byste v tomto srovnání dopadli vy?

Zkuste si udělat test. Až to bude možné, vynechte jeden den líčení a večer před ulehnutím do postele si přetřete obličej čistým ubrouskem. Čistý rozhodně nezůstane. A to je právě důsledek znečištěného ovzduší, které má výrazný vliv na naši pleť, ať už je to nepříjemný pocit pnutí, suchá pokožka, ucpané póry, záněty, podráždění či neméně populární předčasné stárnutí kůže. Vše se může odrazit nejen na stavu pleti, ale i na kůži krku a na rukou. Pokožka přichází o zdravý a přirozený lesk, je matná a jakoby mdlá. Pro hezčí a zdravě vypadající pleť dodržujte několik následujících kroků a vaše pleť na tom bude o poznání lépe:

jak chránit pleť1. Větrejte

Pokud žijete ve větším městě, měli byste svojí pleti věnovat větší pozornost a péči o ni nezanedbávat. Na stav pleti může má značný vliv prostředí uvnitř budov - zde je zařazeno pasivní kouření, roztoči, plísně, zvířecí srst, saze z krbů a kamen, osvěžovače vzduchu a různé chemické postřiky včetně laků na vlasy, leštidel na nábytek a parfémů. Jak se tomu bránit? Větrejte tak často, jak jen to jde. 

Vnější prostředí pochopitelně také výrazně znečišťuje naši pleť. Tyto vlivy souvisejí především s volnými radikály způsobujícími oxidaci pleti. Mezi ně patří především smog, prach, nečistoty, výfukové plyny, ozón, oxidy dusíku, oxid uhelnatý ze spalování nebo toxické kovy jako rtuť a olovo. Hlavní boj s volnými radikály pak svádí antioxidanty.

2. Dvojité čištění

Prvním krokem je důkladné odstranění zbytků make-upu, nečistot, přebytečného mazu a chemikálií, se kterými jste během dne přišla do styku. Poté je vhodné ještě jednou vše zopakovat. Můžete si tak být jistá, že jste z pleti odstranila všechny povrchové nečistoty a důkladně vyčistila pokožku. Tím uvolníte ucpané póry způsobující pupínky a záněty. Pokud nacházíte pupínky a zanícená místa v oblastech tváře, brady a nosu, je to jasný důkaz toho, že vaše pleť nemůže dýchat a je tedy třeba zamyslet se nad důkladnějším čištěním.

3. Kouzelné zaklínadlo: peeling

Odstraňování nečistot, odumřelých buněk a jejich nánosů je zásadní v péči o pleť, o to více ve znečištěném prostředí. Provádějte pravidelný jemný mechanický peeling pleti alespoň jednou týdně. Uvidíte, jak se vaše pleť rozzáří a prokrví. Ale pozor, nebuďte ke své pleti příliš agresivní zbytečným použitím síly či častým obrušováním kůže, vaše pleť je velmi jemná. Zářivým a lesklým vzhledem bez šupin se vám odvděčí také pokožka těla, během své pečující rutiny tedy nevynechávejte ani ji.

4. Dvojitý zásah antioxidanty

Zázrak jménem antioxidanty pomáhá vyhledávat volné radikály v těle a odstranit důsledky jejich negativního působení. Lze je přijímat vnitřně ve formě doplňků stravy, nebo z vnějšku - ve svrchní vrstvě pokožky bojují s volnými radikály pleťové přípravky obohacené o antioxidanty. Doporučujeme zařadit do své péče o pleť čistící výrobky, krémy a séra s obsahem vyživujících vitamínů C a E. Antioxidanty svým složením pomáhají neutralizovat škodlivý vliv znečistěného prostředí v těle a tudíž i pleti.

5. Kvalitní krém je základ

Vedle již zmíněného obsahu antioxidantů a dalších výživných látek pomůže kvalitní krém vytvořit ochranou bariéru mezi vaší pletí a okolním prostředím. Zabrání tak většímu pronikání nežádoucích látek do pokožky.

6. Vyhněte se špičce

Ať už to zní jakkoliv nemožně, vaší pleti nejvíc prospěje, když se v době ranní či večerní špičky vyhnete  znečištěnému prostředí. Ve zkratce, čím více aut na silnici, tím většímu znečištění svou pleť vystavujete.

7. Používejte opalovací krém

Ano, víme, že už není léto, ani nejste na dovolené u moře, ale paprsky jsou pro pleť nebezpečné kdykoliv, nejen během letních prázdnin, ale i v zimě. Dokonce síla těch prvních jarních paprsků může mít pro vaši pleť doslova fatální následky. Kvalitním opalovacím krémem tak chráníte pleť před UV paprsky. Až pojedete na hory, nezapomeňte nanést slabou vrstvu krému pod svůj denní make-up.

8. Mějte na paměti hydrataci

Voda je skvělá pro hydrataci vašeho těla stejně jako pro pleť. Naučte se mít vždy po ruce sklenici vody, pijte pravidelně alespoň osm sklenic denně. Časem si vypěstujete návyk a nebudete se muset do pitného režimu nutit.

Náš tip: Zvyšte podíl ovoce bohatého na vodu, jako jsou citrusové plody, melouny či jablka. Obsahují spoustu vody plné vitamínů, minerálních látek a antioxidantů. Vaše pleť vám za takovou vysoce hydratující a výživnou svačinku poděkuje.

9. Rada na závěr

Vyhnout se znečištěnému prostředí je dnes pro většinu z nás prakticky nemožné. Dodržováním několika jednoduchých kroků však můžete vliv prostředí alespoň částečně eliminovat. My ještě radíme naplánovat si o víkendu výlet do přírody, na venkov a nechat se unášet čistějším ovzduším a chvilkami bez stresu. Nebo si alespoň zajděte na lymfatickou masáž.

Zdroj, foto: Herbalife.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
NEVÍM JESTLI JE TO VENKOVEM,ALE JE PRAVDA,ŽE NEMUSÍM NA SEBE DÁVAT VRSTVY MAKEUPU
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles