Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galerií

10. 11. 2013 | Evropa
Tulipány sice odkvetly, zato muzea a galerie jsou v plném proudu. Podzim v Amsterdamu bude ve znamení kultury. Kdy nastala v Nizozemsku rovnoprávnost? Přijde letos Mikuláš? Může být vaše dítě režisér? Na všechny tyto otázky zde najdete odpověď! Do konce roku se zde koná nespočet akcí, na které stojí zato vyrazit.

„Prodloužené víkendy, které vycházejí na termíny podzimních státních svátků, využívají Češi stále častěji k cestám po Evropě autobusy, zejména do Amsterdamu. Jezdí tam za unikátní atmosférou, festivaly, ale také za výhodnými nákupy," říká Pavla Lauermannová.

MTV European Music Awards

Předávání hudebních cen MTV je jednou z největší událostí, která se v zábavním průmyslu každoročně odehrává. A kde že se letos bude tato sláva konat? Kdo tipuje Amsterdam, pak hádá správně. Pokud chcete některého z vašich hudebních idolů spatřit naživo, pak si na 10. listopad rychle kupte jízdenku do Amsterdamu. Na ulicích tu můžete potkat hvězdy, které se již dřívějších ročníků udílení cen MTV účastnili. Mezi ně patří Beyoncé, Katy Perry, TaylorSwift, Jay-Z, Rihanna,  Madonna, Justin Bieber, Shakira nebo třeba  KanyeWest. Arénu Ziggo Dome tak na jeden večer pohltí dav fanoušků, mezi kterými můžete být i vy.

Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galeriíSinterklaas míří do Amsterdamu

Sinterklaas není ani Ježíšek, ani Santa Claus, i přesto ho děti z celého Nizozemí milují. Proč? Nápovědou vám bude, že osoba, o které mluvíme, je ve skutečnosti něco jako český Mikuláš. Domov tohoto světce, který každý rok dělá radost tisícům dětí, je ve Španělsku. Aby mohl šířit veselí i mezi nizozemskými dětmi, musí putovat do Amsterdamu. Přestože všemožné dobroty a dárečky obdrží děti až 5. prosince, obyvatelé Amsterdamu 17. listopadu oslavují jeho příchod. Tuto neděli tak mohou návštěvníci spatřit přehlídku lodí nebo průvod s koňmi napříč metropolí. To je signál toho, že pravé veselí tedy může začít.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam se rozzáří 6. prosince2013 a zhasne 19. ledna 2014 na Festivalu světel, který se už druhým rokem koná v hlavním městě Nizozemí. V novém světle se nám ukáže jedna budova za druhou, turistické trasy budou přímo k nerozeznání. Paletou těch nejrůznějších barev ožijí kanály, které tvoří Amsterdam vodním městem. Světelné instalace promění metropoli v pohádku. Na programu nebudou chybět ani další akce, které se uskuteční vmuzeích, divadlech nebo restauracích.

Tropenmuseum: Black &White

Roku 1863 bylo zrušeno otroctví v bývalých nizozemských koloniích Surinamu a Nizozemských Antilách. Od té doby si otroci a otrokáři stejně jako běloši a černoši jsou rovni. Holanďané si tuto významnou historickou událost rozhodli připomenout v Tropenmuseum na výstavě zvané Black &White, kde návštěvníci nahlédnou do 150 let společného soužití nizozemské společnosti.  Jaká byla tato země tulipánů v době, kdy jsme ještě nebyli na světě, lze zjistit až do 1. července2014, kdy bude výstava černobílého světa zpřístupněna veřejnosti.

Zdroj, foto: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galerií:

Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galerií
Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galerií
Amsterdam: Vydejte se do netradičních muzeí a galerií
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zaujímavý článok Smajlík

Martinka, mala som ťa poslúchnuť, ale zvíťazila zvedavosť, tak čo už - idem utrieť klávesnicu, keď som ju zaslintala SmajlíkSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé místečko k poznání.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
prima článek, už jste si zvětšili tu fotku bonbonů? Nedělejte to! Já jsem to udělala a huba mi lítá kolem hlavy, ach jo.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
lákavý tipSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles