Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Báječná dovolená v italské oblasti Vall di Fiemme

28. 12. 2008 | Vaše tipy

Dovolte, abych Vám milé Chytré ženy představila oblast Vall di Fiemme, konkrétně městečko Predazzo, ve kterém jsme strávili báječnou dovolenou, plnou lyžařských zážitků.


Městečko PREDAZZO je druhým větším městečkem po Cavalese. Stejně jako Cavalese je menší a klidné s malým hezkým centrem. Snadno dostupné přímo u silnice vinoucí se údolím až ke Canazei, kde cesta začíná stoupat směrem k průsmykům (passo Sella, passo Pordoi, passo Fedaia). Stejně jako Penia je v ideální pozici, prakticky v centrální části Dolomit, jen 20 min jízdy od nejvyšší hory Dolomit (Marmolada 3.342 m) a od horského masivu Gruppo Sella. Dolomity jsou právě v oblasti Val di Fiermme asi nejkrásnější a jistě si zaslouží Vaši návštěvu. Vše je na dosah, nádherné scenerie, krásná městečka a v této oblasti hrdý, maličký a prastarý národ Ladinů se svým místním jazykem, který se ani trochu italskému nepodobá. Predazzo je jedno z nejslavnějších letních a zimních prázdninových resortů. Leží v samém srdci Dolomit, blízko lyžařských center Latemar, Obereggen - Pampeago, Alpe di Lusia a Alpe Cermis.


Italské alpyByli jsme ubytovaní v městečku Predazzo v hotelu Majestic. Do centra je to přibližně 700m, skiareál Ski Center Latemar je cca 3km od hotelu, kam se můžete dopravit místním skibusem. V hotelu se nachází pizzerie s barem, kde dělají vynikající velkou pizzu, ale můžete si dát i těstoviny, saláty..., dále se zde nachází bazén, který je otevřený od 16.00 - 20.h. , o víkendu bývá zavřený. Můžete si protáhnout tělo v posilovně, a pokud si do kufru zabalíte pálky, můžete si zahrát pink-ponk. Pokud se objednáte, můžete si zajít do sauny. Vše je zdarma. Nachází se tu i úschovna lyží, 2x výtah, vyhrazené parkoviště, pračka, sušička - možnost žehlení, a v neposlední řadě také servis a půjčovna lyží. Apartmány jsou dobře vybavené, je tu lednice, tv.sat., fén, trezor, mikrovlná trouba (na vyžádání ), župany. V ceně zájezdu jsme měli i skipas na 4 dny.


Ski Center Latemar, Ski Area Karersee, Jochgrimm

V lyžařských střediscích Ski Center Latemar, Ski Area Karersee a Jochgrimm Vás lanovky vyvezou až do výšky přes 2 000 m a ta nádhera Dolomit, kterou tam spatříte opravdu stojí za to. Nádheru zdejší přírody milovali už císařovna Sissi nebo Winston Churchill. Zimní dovolená v italských Dolomitech byla i pro ně nezapomenutelným zážitkem. Všechny tři areály jsou navzájem propojené systémem ski busů, takže zalyžovat si můžete pokaždé v jiné části. Navíc lyžujete se skipasem Dolomiti Superski, který svým majitelům umožní lyžování v sousedních Val di Fiemme a Val di Fassa a také dalších 10 střediscích. Lehké a středně těžké slunečné sjezdovky jsou protkané horskými boudami a budou Vás lákat k odpočinku. Snowboarding si procvičíte ve snowparku na sjezdovce do Pampeaga, kde jsou U-rampa, slidy, skoky a další překážky. Areál Karersee nabízí i vhodné svahy pro freeride. Lyžařská oblast Val di Fiemme - Obereggen se během posledních let již pevně zapsala do podvědomí většiny lyžařů a lze konstatovat, že již několik zimních sezón je mezi lyžařskou klientelou tím nejžádanějším z nabídky Itálie. Více než 150 km sjezdových tratí je zde rozčleněno do 76 sjezdovek všech obtížností, propracovaný systém úmělého vysněžování na 60% celého areálu zde garantuje ideální sněhové podmínky až do měsíce dubna. Místní skipass umožňuje každému lyžaři navštívit 9 lyžařských areálů, z nichž mezi nejzajímavější patří především Alpe Cermis, Ski Centrum Latemar, Ski Aral Alpe Lusia a Passo Rolle. Pro vyznavače bílé stopy je zde připraveno okolo 1500 km udržovaných tratí.


Ještě bych chtěla zmínit, že lyžařská oblast Latemar nabízí možnosti lyžování pro úplné začátečníky, i malé děti, kde je spousta skvěle udržovaných, malých sjezdovek, kde máte velký prostor se učit lyžovat. Pro děti jsou zde zábavné školičky lyžování. Je tu samozřejmě možnost zaplatit si i instruktora, problém je snad jen v jazyce, pokud nevládnete uměním italského jazyka, protože českého instruktora jsme zatím nepotkali. Na každé sjezdovce na Vás čeká báječné občerstvení, kde skvěle vaří. Výběr máte z bohatého menu, a porce jsou dostatečně velké. Pokud se chcete zahřát, nebo se odměnit za skvělý výkon, vřele doporučuji bombardino - což je teplý vaječný koňak namíchaný s trochou rumu a whisky, ozdobený šlehačkou a sypaný kakaem. Bombardino si můžete také zakoupit domů v lahvi, a připravit si ho doma, dá se koupit ve zdejších obchodech.


Na závěr bych napsala jen to, že pobyt v Predazzu vřele doporučuji, a lyžování v oblasti Latemar je bezkonkurenční. Italové jsou velmi galantní a vstřícní, se vším Vám pomohou. Ceny v této oblasti jsou přiměřené, pokud neumíte italsky, skvěle se domluvíte německy, v nejhorším případě i anglicky.

CIAO ITALIA!



Veru

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Báječná dovolená v italské oblasti Vall di Fiemme:

Báječná dovolená v italské oblasti Vall di Fiemme
Báječná dovolená v italské oblasti Vall di Fiemme
Báječná dovolená v italské oblasti Vall di Fiemme
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !