Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barokní srdce Evropy - Barokní šálení

9. 01. 2020 | Televizní tipy
Výpravný seriál o barokní krajině a památkách z nezvyklých úhlů. Režie pořadu Barokní srdce Evropy - Barokní šálení P. Krejčí (Premiéra)

Dokumentární seriál o českém a moravském baroku na ploše jedenácti dílů představí nejen nejznámější barokní památky u nás, ale především méně známá místa, která jsou často ještě zajímavější, než slavné turistické cíle. Díky využití speciální natáčecí technologie diváci uvidí barokní krajinu doslova v pohybu. Barokní srdce Evropy - Barokní šálení komentářem provázejí Tatiana Dyková a Vojtěch Dyk.

Barokní srdce EvropyBarokní epochu zahájilo jen několik málo desítek let trvající období manýrismu. Dříve byl vnímán jako první fáze raného baroka, ale s odstupem času se ukázalo, že manýrismus se od baroka přece jen liší – hlavně strohostí fasád. První díl seriálu představí témata všech příštích epizod, a zároveň na jejich pozadí odvypráví příběh celé barokní epochy, od prvních manýristických staveb až k těm vrcholně barokním.

Budeme obdivovat na svou dobu velmi neobvyklou stavbu loveckého zámku Humprecht a nedalekou Jičínskou lodžii, která je přes Albrechta z Valdštejna spojena se známou lodžií Valdštejnského paláce v Praze. Zavítáme do Mikulova na jižní Moravě, kde stojí jedna z nejstarších loret u nás. Kromě několika pražských barokních paláců navštívíme i honosnější šlechtická sídla, například zámek v Buchlovicích, a zajímavé kostely a kláštery, například v Plasech. Baroko však nejsou jen stavby – projdeme se pozoruhodnou zámeckou vodní zahradou v Holešově, alejemi i starými barokními cestami.

Barokní srdce Evropy - Barokní šálení můžete sledovat 9. 1. 2020 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Barokní srdce Evropy - Barokní šálení:

Barokní srdce Evropy - Barokní šálení
Barokní srdce Evropy - Barokní šálení
Barokní srdce Evropy - Barokní šálení
Barokní srdce Evropy - Barokní šálení
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !