Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bohatství

31. 12. 2022 | Vaše příběhy

K dnešnímu psaní mě přiměl článek na internetu. Má název „Které rodiny jsou na světě nejbohatší?“. Čekala jsem, co pod názvem najdu, a…byla jsem zklamaná. V článku byly totiž uvedeny rodiny z celého světa s největším jměním. Jednalo se ovšem jen o majetek.

Já sama považuji svou rodinu za tu, která do výčtu patří, ač nevlastníme domy, vily, jachty, drahá auta,  hromady zlata a spousty peněz a můj důchod patří do spodní části tabulek u nás, natož na světě.

Mám totiž dcery. Každá z nich má rodinu, děti, muže a práci. No, není to v dnešní době bohatství? Mít milujícího muže, domov, kde na mě neprší a není mi zima? Každý den mít co k jídlu? Mít příbuzné, kteří se zajímají, jak se cítíme a na co právě myslíme?

Na Štědrý den jsme se sešli všichni, ve zdraví, čistí, nažehlení. Každý z nás našel pod stromečkem to, co ho potěšilo. Byly to dárky z lásky darované. Možná nebyly nejdražší. Všechny do jednoho byly ale kupovány s láskou. Rodiny z článku měly jistě dárky zabaleny profesionálně, zajisté je ani nebalili sami jejich členové. Předpokládám ale, že dárky těch rodin se do krabic nebalí. Domy, parky, lodě i auta nezabalí nikdo. My měli dárky v krabičkách, taškách i větších krabicích. Každý z nich ale balily ruce milujícího člověka. Já sama, když jsem vázala stužky na balíčku, jsem přitom myslela na vnoučata i děti. Představovala jsem si, jak budou asi nadšení. Jiskřičky v očích, úsměv i překvapení, to vše stálo za tu námahu. Naše cukroví nepekly ruce profesionálních pekařek a cukrářek. Pekly je ruce maminek, které chtějí pro své děti to nejlepší. 24. prosince se všechno to sladké z lásky pečené cukroví sešlo na jednom talířku. Jedl se kapr, bramborový salát a všichni jsme si nahlas řekli, jak se milujeme.

Kdepak, o nás se na internetu nedočtete, a přesto jsme tááák bohatí. Máme jeden druhého. Můj muž se šťastně vyléčil z rakoviny, kterou jsem si i já v minulosti prošla. Vnoučata i děti jsou zdravé. To je to nejcennější, co může člověk na tomto světě mít.

V naší rodině je vždy alespoň jeden pes, to je minimálně o jedno milující srdce navíc. Pes, který stráží svou rodinu.

A tak, kdyby se mě kdokoli zeptal, jestli bych svou rodinu vyměnila za jmění těch rodin z internetu, ihned bych řekla ne. Jsem totiž bohatá, šťastná a spokojená. Mám to, co si za peníze nikdo nikdy nekoupil. Přišlo to k nám a bylo to tu vždy. A zůstalo to, protože jako rodina držíme pohromadě. Nestálo to peníze, a přesto to nelze koupit za žádný poklad světa. Je to vzácné. Rodina, zdraví, láska, pospolitost, drobné střípky štěstí, které dohromady máme. To vše by si zasloužilo zápis do pomyslné knihy bohatství.

Na světě je jistě mnoho takovýchto rodin, o kterých se nepíše. Jsme spokojení, bezejmenní a vážíme si svého štěstí i bez popularity a zájmu médií. Umíme se radovat z upatlané pusy od dětí, letmého dotyku i obyčejného přání: „Vrať se ve zdraví“, „dej na sebe pozor“, „jeď opatrně“. Ve všech těch slovech se totiž skrývá štěstí, láska a bohatství, které je na světě největší.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bohatství:

Bohatství
Bohatství
Bohatství
Bohatství
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkně napsané. Ano, člověk je bohatý, pokud má svou milující rodinu kolem sebe. Sám jedinec v honosné vile nemůže být šťastný.
Obrázek uživatelky
profil
Ano, to je přesně to, co máme i my. A věřím, že jsme šťastnější a spokojenější než vyjmenované nejbohatší rodiny.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný článekSmajlík

Do nového roku přeji hodně zdraví,štěstí a radostiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezké,potěšilo,pravdivé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherný článek na závěr roku.Smajlík
Četla jsem s dojetím a slzami v očích,že má někdo stejný názor na bohatství,jako já.Děkuji.Smajlík
Mnoho zdraví,štěstí a lásky v roce 2023 přeji Vám i Vaší rodině.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles