MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bůh masakru

17. 01. 2012 | Novinky
Rvačka dvou dětí na hřišti. Nateklé rty, vyražené zuby… Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti.

Jedna z nejhranějších současných francouzských dramatiček Yasmina Reza se spojila se světoznámým režisérem Romanem Polanskim, aby svou hru Bůh masakru převedla na stříbrné plátno. Snímek Bůh masakru, který zahajoval filmový festival v Benátkách 2011, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího vězení ve Švýcarsku.

Bůh masakruTrpce zábavný příběh dvou rodin, které se stanou obhájci svých dětí, poukazuje na směšné protiklady a groteskní předsudky čtyř bohatých amerických rodičů. Jakmile Polanski shlédl Yasmininu hru, věděl, že z ní bude skvělý film. Hra se původně odehrávala v Paříži, ale když se začala hrát na Broadwayi, byla přemístěna do New Yorku a Polanski se rozhodl v New Yorku zůstat.

„Povaha hry Bůh masakru se mi zdá spíš americká než francouzská a Brooklyn je tím pravým místem v New Yorku, kde by taková liberální rodina žila,“ říká Polanski. Polanski chtěl být též věrný skutečnému času příběhu, kdy se během devadesáti minut rozvíjí akce na jednom místě a bez přestávky. „Je ohromnou výzvou natočit film ve skutečném čase, bez jediné elipsy,“ vysvětluje Polanski.

Od dětství mám však radši filmy, které se vyvíjejí na stejném místě než filmy akční. Miluji pocit blízkosti postav, podobný jaký je v holandských malbách, například ve Van Eyckově Svatbě manželů Arnolfiniových, kde malíř dává divákovi možnost být přímo v obraze.“

Roman Polanski pro svůj film Bůh masakru získal hvězdné obsazení. Kate Winslet hraje makléřku Nancy Cowan, velmi zaneprázdněnou matkou, která se neustále cítí provinile, protože netráví dostatek času se svým dítětem. Jejího muže Alana, domýšlivého právníka, si zahrál Christoph Waltz.

Jodie Foster hraje Penelope Longstreet, upjatou knihovnici, jež píše knihu o utrpení v Africe a je jí zcela pohlcena. John C Reilly dostal roli Michaela Longstreeta, prodavače domácích potřeb se společenskými ambicemi, který se stále snaží být o třídu výš než ve skutečnosti je.

Premiéra filmu Bůh masakru je naplánovaná na
26. 1. 2012


Zdroj: Hollywood Classic Entertainment

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !